Nil Llop fa història al Campionat d’Europa de patinatge de velocitat

El patinador pratenc va aconseguir el millor resultat espanyol a la combinada de 500 i 1000 metres en la seva estrena a la competició sent el més jove sobre el gel

Ahir va finalitzar el Campionat d’Europa de patinatge de velocitat on han participat Nil Llop i Luisa González. Els dos pratencs van acabar la competició amb una gran nota en el seu debut en una competició internacional absoluta celebrada en l’Hamar Olympic Hall de Noruega. Tots dos han competit en la categoria d’esprint, en les distàncies de 500 i 1000 metres, amb una setena i catorzena posició en la classificació final, respectivament.

Diseno sin titulo

A Nil Llop aquest Europeu li col·loca un pas més prop dels millors del món. En la seva primera experiència en la competició, el patinador, de vint anys, ha acabat sempre dins del Top 7 i, en els 500 metres, a tot just tres dècimes o menys de les posicions de podi. El seu desplegament de resultats han estat idèntics en les dues proves de totes dues distàncies: 500 metres (7a i 6a posició) i 1000 metres (7a i 6a posició). En el global, setena posició final sent l'esportista més jove entre els participants en esprint masculí. Llop va manifestar que “la veritat és que estic molt content i cal seguir treballant per al següent.”

GettyImages 1245686316

RESULTAT (Sprint Masculí)

1. Merjin Scheperkamp (Holanda) 139.050
  2. Hein Otterspeer (Holanda) 139.290 +0.48
  3. Marten Liiv (Estonia) 139.410 +0.72
  4. Nil Llop (España) 140.620 +3.14

Per part seva, Luisa González ha defensat molt bé la seva primera experiència en l'Europeu, sent la segona patinadora més jove en Hamar en esprint amb només 19 anys. El millor moment per a Luisa va arribar en els 500 metres del divendres, on va acabar dotzena a menys de mig segon del Top 10 amb un temps de 39.76. A la distància dels 1.000 metres va ser quinzena. Finalment, la patinadora va completar la seva participació en el catorzè lloc i amb bones sensacions de cara al pròxim Mundial Júnior (10-12 de febrer en Inzell). “Estic molt feliç per viure aquesta primera experiència en un Europeu en la categoria absoluta i amb ganes de participar en el Mundial júnior”, va dir.