El Basket Esplugues engega un projecte BQ Solidari amb Ucraïna

Imprimeix

La participació d'un combinat ucraïnès al Torneig Internacional Cadet d'Esplugues ha estat el punt de partida del nou projecte solidari de l’entitat esportiva baixllobregatina

La Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), a través del programa BQ Solidari, continua donant suport a projectes solidaris vinculats amb el Bàsquet Català. En aquesta ocasió, el Club Basket Esplugues ha arrencat un nou projecte solidari, que estarà vertebrat a través de diverses fases temporals, per a recolzar el bàsquet a Ucraïna. El punt de partida ha esdevingut la participació de la selecció cadet masculina del país de l'Europa de l'est, conformada per jugadors de primer i de segon any, en el XXII Torneig Internacional Cadet Ciutat d'Esplugues.

El club espluguí ha convidat el combinat ucraïnès, a qui ha costejat el seu desplaçament i també la seva estada a Catalunya, a la dotzena edició del reconegut torneig que ha tingut lloc al Centre Esportiu Municipal Les Moreres d'Esplugues de Llobregat, entre els passats 27 i 29 de desembre de 2022. El torneig ha comptat amb la presència de Ferran Aril, president de l'FCBQ, en la inauguració de l'esdeveniment, i també d'Eulàlia Vila, directiva de l'FCBQ i responsable dels Programes BQ, participant en la cloenda de la competició.

Fk pYcQX0AAQWXt

A banda d'aquesta col·laboració inicial, l'entitat d'Esplugues, juntament amb l'FCBQ, mitjançant el programa BQ Solidari, ha gestionat un enviament d'espelmes i mantes cap al país ucraïnès, colpejat per la situació de conflicte actual amb Rússia. 

FlLElfeWAAISjOY

A més a més, també es duran a terme diverses donacions econòmiques i d'altres activitats per a l'ajuda i a la reconstrucció progressiva del bàsquet a Ucraïna, vinculades amb institucions humanitàries com la Creu Roja o hospitals sense ànim de lucre com Sant Joan de Déu.

Redacció / Fotos-Vídeo: FCBQ-Basket Esplugues