Martorell es presenta com a ‘Ciutat Europea de l’Esport’

Imprimeix

El municipi és l’únic a Catalunya que ha estat escollit per l’Associació de Capitals i Ciutats Europees de l’Esport (ACES Europe)

L’Auditori Joan Cererols va acollir, ahir al vesper 16 de desembre, l’acte de presentació de Martorell com a ‘Ciutat Europea de l’Esport 2023’, un projecte esportiu global i d’integració. El municipi del Baix Llobregat Nord és l’única ciutat catalana que l’Associació de Capitals i Ciutats Europees de l’Esport (ACES Europe), l’entitat que lliura aquests guardons, ha destacat.

DSC 7639 Grande

Segons l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, ho ha fet en part “gràcies al fet que el treball col·lectiu martorellenc ha pesat molt, perquè tothom ha empès en la mateixa direcció”. Per a Fonollosa, “tenim un projecte esportiu basat en la integració, la cohesió, la convivència i l’educació i això va fer que siguem ciutat europea, l’única catalana. Això és una tasca que, per arribar-hi, fa falta molta gent i hem comptat amb tothom. El nostre model educatiu està basat no tant en la competència, sinó en tots els valors que comporta la pràctica esportiva; l’esport elimina desigualtats i segregacions i per això tenim el projecte Martorell Educa 360.”

Ambaixadors

A més, durant l’acte també es va reconèixer els seus ambaixadors. Tots ells, vint-i-set en total, esportistes martorellencs, que triomfen més enllà dels clubs locals, tindran presència en els actes que es prepararan durant el proper any per reforçar la capitalitat del municipi.

IMG 7470

La llista d’ambaixadors està integrada pels futbolistes Eric Garcia, Salva Ferrer, Ricard Pujol, Laia Martret, Ilias Akhomach, Antoniu Roca i Irene Melero; els pilots Pep Mas, Sergi Pérez, Pep Arquè, Genís Forns i Adrián Acuña; L’entrenador i jugadora de bàsquet Adrià Alonso i Lucía Melero, respectivament; les jugadores de voleibol Aina Ginestà, Eva Rodríguez i Sara Rodríguez; la karateka Mireia Bejarano: el jugador de beisbol Shun Esteve; la jugadora de futbol sala Nerea Nuño; la tiradora amb arc Lucía Ramos; la jugadora d’hoquei Noa Cobo; la geneta Gal·la Valls; l’speedcuber de Rubik Mauro Ortega; la jugadora d’escacs Laia Garcia i el nedador Agustí Riera.

Una representació del consistori, encapçalada per l’alcalde de Martorell Xavier Fonollosa, va recollir a Brussel·les la bandera que reconeix Martorell com a capital i ahir la van oferir a les entitats esportives, als ambaixadors, als seus familiars i al públic que va estar present.

Redacció / Fotos: Aj. Martorell