El Baix Llobregat 'participarà' de nou al Dakar 2013

Laiz Sanz (Corbera), Xavi Foj (Molins de Rei) i Jordi Juvanteny (Sant Feliu de Llobregat), els nostres representants. París va acollir la presentación¡ d’una nova edició del Dakar. Enguany, la prova de motor, recorrerà tres països –Perú, Xile i Argentina- amb un traçat de més de 8.000 quilòmetres que es dividirà en catorze etapes. La sortirà es farà a Lima (Perú) i l’arribada serà a Santiago (Xile). Un total de 161 cotxes, 196 motos, 75 camions i 40 quarts s’han inscrit entre els quals hi haurà representació de la nostra comarca. Em motos, Laiz Sanz tornarà a participar en aquesta prova de motor amb una Gas Gas. La pilot de Corbera de Llobregat, actual campiona en la categoria femenina, intentarà revalidar el títol i millorar la posició en que va finalitzar a la classificació general l’any passat on va ser trenta-novena. Sanz haurà de fer un total de 8.423 km dels quals 4.146 seran cronometrats. Un dels fixes al Dakar és Xavi Foj. El molinenc tornarà a competir amb un Toyota però tindrà nou copilot –Ignacio Santamaría-. El seu cotxe haurà de fer un recorregut de 8.574 quilòmetres (4155 km cronometrats). L’any passat va finalitzar en vint-i-unena posició a la classificació i es va proclamar campió a la categoria T2. Jordi Juvanteny és un altre dels participants que no pot faltar a la prova sudamericana. El santfeliuenc tornarà a prendre part al Dakar amb un camió MAN amb l’equip Epsilon. Juventeny tindrà al seu equip Enrique González i José Luis Criado. A la darrera edició no va poder acabar ja que va haver d’abandonar a la desena etapa per problemes mecànics. El seu camió tindrà per davant 8.121 km dels que 3.541 seran cronometrats. Marçal Fontanals / Foto: D1012