S’inaugura l’exposició del quarantè aniversari del Consell Esportiu

Imprimeix

La mostra, oberta fins al març del 2023, és un recorregut en imatges en agraïment a tothom que durant les darreres quatre dècades ha abraçat l'esport amb força

L'acte d'inauguració de l'exposició fotogràfica "40 anys de Consell Esportiu del Baix Llobregat", que s'ha celebrat en el marc del 40è aniversari de l'entitat, va tenir lloc ahir, dimecres 16 de novembre, al Parc Esportiu Llobregat, a Cornellà de Llobregat. L'exposició, que es va presentar com a un recorregut en imatges en agraïment a tothom que durant aquests darrers quaranta anys ha abraçat l'esport amb força, ha estat el resultat d'una recerca històrica documental per reconstruir la vida de l'entitat durant els seus quaranta anys de trajectòria. 

FhrwJdhWAAED8h5

FhtG yzWIAAv9h6

La mostra, que estarà oberta al públic a Cornellà fins al març i que, a partir d'aleshores, serà itinerant per tots els municipis de la comarca, vol posar en relleu el paper que ha jugat el CEBLLOB, des del seu naixement fins ara, en la promoció de conceptes fonamentals per a la societat com l'educació, la salut i la cohesió territorial amb un format atractiu i dinàmic on domina la imatge fotogràfica i on el protagonisme és de la ciutadania, dels clubs i de les escoles.

FhtO5GMWAAEi1Bn

Xavier Pujadas, comissari de l'exposició, ha explicat com s'ha portat a terme aquesta recerca i ha assenyalat que l'exposició s'ha elaborat en base a tres fonts: una recerca documental de sis mesos de duració en mitjans de l'època; una segona font, constituïda per entrevistes en profunditat a personalitats de referència dels primers quaranta anys de vida de l'entitat; i altres fonts d'imatges cedides pels diferents ajuntaments de la comarca.

En paraules de Pujadas, "la recerca respon a la voluntat del CEBLLOB de fer l'exercici de repassar el seu passat per encarar el seu propi futur". El comissari ha afegit que "la tesi que hi ha darrera d'aquesta exposició és ajudar a reflexionar a les persones que la visitin sobre el fet que l'esport pot transcendir l'activitat física per convertir-se en una peça clau per la transformació social". 

40anys 6

En aquesta mateixa línia, Eva Martínez, presidenta del Consell Comarcal del Baix Llobregat, va voler destacar el paper cohesionador de l'esport i va afirmar que "l'esport no és només activitat física; aquesta exposició va molt més enllà perquè demostra que durant aquests quaranta anys l'esport ha estat una peça clau en la transmissió de valors socials i culturals i per al creixement de la nostra comarca,"

L'esport com a element integrador, cohesionador i inspirador

"El CEBLLOB, amb quaranta anys d'història, té la mateixa il·lusió que els nens i nenes que fan esport cada dia": Així va començar el seu discurs Salvador Valls, president del Consell Esportiu del Baix Llobregat. Amb aquesta il·lusió, l'entitat s'enfoca en els reptes de futur i, tal com va apuntar el seu president, d'aquí a vuit anys, quan l'entitat celebri el seu 50è aniversari, l'objectiu és que el Juga Verd Play s'hagi convertit en una alternativa a l'esport de competició, que tingui en compte no només els valors i el comportament, sinó també el nivell cultural dels infants.

40anys 4

40anys 3

L'acte d'inauguració també va comptar amb la intervenció d'Antonio Balmón, alcalde de Cornellà de Llobregat, que va assenyalar el caràcter i la personalitat del territori descrivint el Baix Llobregat com una comarca pionera en transformar l'esport en una eina de diàleg entre municipis. "La nostra comarca ha volgut liderar la concepció de l'esport com a element integrador, cohesionador i inspirador, capaç de transformar la nostra comarca i potenciar polítiques socials que fomentin valors com la igualtat", va afegit.  

40anys 2

En aquest sentit, Jaume Domingo, president de la Unió de Consells Esportius de Catalunya, ha enfocat la seva mirada cap al futur i ha posat l'accent en el repte de canviar la forma de fer esport per fer-lo extensiu a tothom: "És necessari que l'esport sigui social. El desafiament és potenciar l'esport popular, que no busca la competència, sinó la identitat i el foment de determinats valors."

Redacció / Fotos: CEBLLOB