Hi haurà eleccions a la presidència de la Unió Esportiva Cornellà

Imprimeix
José Gálvez, fins ara president de l’entitat, i Álex Talavera, van presentar ahir els avals necessaris.

Després d’una jornada maratoniana, la Junta Electoral va proclamar com a candidats a la presidència de la UE Cornellà José Gàlvez  -foto-i Álex Talavera, mentre que el tercer en discòrdia, Miguel Àngel Ventura, ha quedat fora de la lluita per a la presidència de l’entitat després de renunciar a presentar la seva candidatura -segons la nota de premsa de la UE Cornellà-.

L’expresident de la UE Cornellà, i candidat a la reelecció, va presentar un total de 135 avals vàlids, mentre que l’exjugador i soci del club, Álex Talavera, li van ser admesos 58 –no va estar present durant la jornada de validació dels avals i el va representar Gaspar Pedrerol que forma part de la seva candidatura-. D’altra banda, sis avals van ser declarats nuls.

Així doncs, els més de 300 socis amb dret a vot estan convocats a les urnes per al proper 9 de desembre (de les deu del matí fins a les vuit de la tarda). Des d’avui 14 de novembre i fins els 7 de desembre tindrà lloc la campanya electoral, mentre que el 8 serà la jornada de reflexió.

Els Socis d’Honor

Segons una nota de premsa emesa per la UE Cornellà, el Comitè d'Apel·lació de la Federació Catalana de Futbol va revocar la decisió de la Junta Electoral davant la denúncia realitzada pel soci i precandidat Sr. Miguel Angel Ventura Xalma, perquè els Socis d'Honor de la Unió Esportiva Cornellà –José Montilla, Jordi Évole, Pere Parés, Antonio Gálvez i Antonio Martínez Flor- no poguessin exercir el seu dret a votar. Els arguments que va exposar el Comitè d'Apel·lació per revocar la decisió de la Junta Electoral van ser per defectes de tramitació i falta d'instrucció.

Finalment però, els avals de quatre dels cinc socis d’honor –José Montilla, Jordi Évole, Pere Parés i Antonio Gálvez- no han estat acceptats per la junta electoral ja que “es consideren no vàlids al no tenir reconeguda la condició de socis ordinaris sense perjudici de les posteriors resolucions del Comitè d’Apel·lació de la Federació Catalana de Futbol”. El que sí tindrà dret a vot serà Antonio Martínez Flor.

Segons explica la ja candidatura de José Gálvez, els quatre socis d’honor afectats tenen previst presentar un recurs individual per poder exercir el seu dret a vot. Un d’ells, en Pere Parés ha manifestat a lapremsadelbaix.es que “després de tants anys a l’entitat que no em deixin votar no està bé. A més, alguns membres de la Junta Electoral, que es van mostrar en contra de que pogués exercir el meu dret a vot, són els mateixos que simpatitzen amb la candidatura d’Álex Talavera. Precisament una candidatura que es va posar en contacte amb mi per telèfon, a través d'una noia, demanant-me l’ aval”.

Marçal Fontanals / Foto: UEC