El CB Cornellà no dona opció i guanya la Lliga Catalana LEB Plata

Es va imposar a la final al Mollet per 93-77, mentre que el Prat va finalitzar quart després de perdre davant el Brisasol-CB Salou (77-73) en el partit de ‘consolació’

Mollet del Vallès ha estat l'escenari, el cap de setmana de l'1 i 2 d'octubre, de la Final a Quatre de la Lliga Catalana AON 2022 LEB Plata. El CB Cornellà es va proclamar ahir campió després de derrotar l'amfitrió Recambios Gaudí CB Mollet per 93-77 en un partit dominat per l'equip baixllobregatí. D'aquesta manera, el club cornellanenc revalida el títol aconseguit la temporada anterior al Parc Esportiu Baix Llobregat i suma el seu segon trofeu en la competició.

52399157467 7477bb2721 c

El conjunt dirigit per Mateo Rubio va fer una posada en escena excel·lent, enlairant-se en un tancar i obrir d'ulls fins a la desena d'avantatge. Nacho Martín, Isaac Mayo i Rafael Coronado van ser els components més destacats de la fulgurant arrencada cornellanenca, que va alternar efectivitat en el llançament exterior i potència física a la pintura. L'allau de bàsquet ofensiu, que va patir des d'una intensa defensa, va conduir els blaus fins a un còmode 33-14 al final del primer compàs, que van consolidar fins al descans, on van marxar amb un resultat parcial de 50-33. Tot i els esforços d'uns combatius molletans d'acostar-se al marcador, amb el base Carles Marzo com a jugador més endollat.

52400167458 42ec40d4d0 c

El conjunt dirigit per Josep Maria Marsà, amb circulació més fluida i més dinamisme en atac, va començar a retallar distàncies a partir de la represa, amb Ignasi Bellver com a bandera ofensiva. La resposta dels de Rubio no es va fer esperar i, guiats per la bona direcció i execució d'Àlex Llorca (20 punts), MVP de la final, i la presència de Martín, van poder ampliar diferències fins al 73-52 amb què es va arribar a un equilibrat quart període controlat pels de Marsà, que van reduir el desavantatge fins al 93-77 final.

52398808517 a82342f885 c

Pel que fa al partit pel tercer i quart lloc, el Brisasol-CB Salou A ha superat el CB Prat per 77-73 en un duel on els potablava es van mostrar superiors en la primera part i els salouencs va remuntar el vol en una brillant segona meitat.