El Barça CBS es classifica per a la final de la Lliga Catalana Femenina

Imprimeix

Es va imposar a la semifinal a l’Spar Girona per 59-62 i s’enfrontarà a la final davant el Cadí La Seu

Sorpresa de les grans al pavelló municipal Girona-Fontajau. El Barça CBS es va classificar per a la final de la trenta-quatrena edició de la Lliga Nacional Catalana Femenina després de guanyar a la segona semifinal de la competició davant l’amfitrió Spar Girona per 59-62. El seu rival a la final serà el Cadí La Seu, que es va imposar a l’altra semifinal davant el Joventut de Badalona per 63-50.

semi barça

Les blaugranes, que enguany s’estrenen a la màxima categoria, van començar manant amb una sortida fulgurant (0-7), amb protagonisme ofensiu de Kristina Rakovic, i va obligar a l'Spar Girona a remar a contracorrent. Les de Bernat Canut, amb María Pérez Araujo sumant cinc punts seguits, es van poder refer tímidament del cop inicial (6-9), però sense encert en atac (4/15 tirs de camp) van veure com el Barça CBS va arribar a guanyar de dotze (10-22). L'empenta de les baixllobregatines va continuar en el segon quart i amb dos triples de Carolina Guerrero i Viktoria Mrcheva van enfilar encara més el seu avantatge (17-30). L'Spar Girona semblava tocat, però Araujo (9 punts al descans) i Eshaya Murphy (7) van aparèixer per mantenir vives les gironines al descans (29-37). 

semi barça 2

La reacció de l'Spar Girona es va confirmar en el tercer quart i un triple de Murphy i un contraatac vertiginós de Rebeka Gardner van poder restablir l'equilibri (39-41). Poc després les de Canut es va posar per primer cop per davant amb un triple de María Pérez Araujo (47-45) i el matx va entrar en un frec a frec molt espectacular. El tercer quart va acabar amb les gironines per davant (49-48). Una gran Kristina Rakovic, inspiradíssima en l'inici del darrer període, va tornar a posar per davant el Barça CBS (53-57). L'Spar Girona no va dir la darrera paraula i va tornar a aferrar-se al partit per forçar un final d'autèntic infart (58-59), però un triple de Carolina Guerrero (58-62), a un minut del final, va ser decisiu per decantar la balança a favor de les blaugranes. I això que dos tirs lliures errats per Anna Cruz van donar una última opció a les amfitriones de forçar la pròrroga, amb un triple sobre la botzina de Murphy que no va entrar. 

semi barça 3

Kristina Rakovic (15 punts) i Carolina Guerrero (10) van ser les màximes encistelladores del Barça CBS, mentre que Eshaya Murphy (15) i María Pérez Araujo (14 i 21 de valoració) foren les millors de l'Spar Girona.  El tècnic del Barça CBSIsaac Fernández, va destacar la bona feina de les seves jugadores: "Tenint en compte que tot just comencem la temporada, hem estat prou bé durant els quaranta minuts i estic molt content. A més, quan el Girona ha apujat el to físic al tercer quart ens hem sabut aferrar al partit."

La Final de la Lliga Catalana Femenina es disputarà aquest diumenge 2 d'octubre a partir de les 12:15 hores i s'emetrà en directe per Televisió de Catalunya a través del seu canal Esport3.

Redacció / Fotos: FCBQ-Barça CBS