Martorell acollirà una sortida d’etapa de la Volta Ciclista a Catalunya

El municipi baixllobregatí ha acollit en altres dues ocasions la prova (1975 i 1994)

Martorell acollirà una sortida d'etapa en la propera edició Volta Ciclista a Catalunya, que se celebrarà del 20 al 26 de març de 2023, segons han anunciat aquest dimecres els organitzadors de la carrera.

volta ciclista a catalunya 03

Serà la tercera ocasió que aquesta localitat, que recentment ha estat designada Ciutat Europea de l'Esport per a l'any 2023 per part de l'Associació de Capitals i Ciutats Europees de l'Esport (ACES Europe), té protagonisme en la història de la Volta. Els antecedents de la Volta i Martorell es remunten a les edicions número 55 (1975) i 74 (1994) de la carrera. L'any 1975, va viure una arribada d'etapa a la ciutat, amb sortida de Manresa, que es va resoldre amb el triomf de l'italià Pierino Gavazzi. Aquell mateix dia també es va disputar un segon sector de l'etapa amb una contrarellotge amb sortida a Martorell i arribada a Terrassa, amb victòria del també italià Fausto Bertoglio, amb una sortida emblemàtica des del Pont del Diable. L'altre antecedent també va tenir accent italià, ja que el 1994 l'etapa amb inici i final a Martorell va acabar amb la victòria de Massimo Donatti, de l'equip Mercatone Uno.

“És tot un orgull per Martorell tornar a acollir després de 29 anys un esdeveniment tan rellevant com la sortida d’etapa d’aquesta nova edició de la Volta Ciclista a Catalunya. El nostre municipi torna a mostrar una clara aposta pels grans esdeveniments esportius que ens referma com a Ciutat Europea de l’Esport 2023 implicant en tot moment als veïns i veïnes del municipi en tota aquesta activitat esportiva. Continuem demostrant que Martorell és un bon exemple de com l’esport es pot posicionar al servei de la salut, la cohesió social, l’educació i la cultura”, ha manifestat l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa.

Redacció / Fotos: Volta a Catalunya

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
166

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix