L’Unilever Viladecans BF, campió de la Lliga Catalana LF2

Es va imposar davant el GEiEG de Girona per 49-53 en una final vibrant celebrada a Vic

L’Unilever Viladecans BF és el nou campió de la dinovena edició de la Lliga Catalana LF2 després de guanyar a la final al GEiEG de Girona per 49-53 en un partit emocionat que s’ha disputat al pavelló Castell d’en Planes de Vic ahir diumenge 25 de setembre. Les viladecanenques prenen el relleu al Basket Almeda. És el seu segon títol d’una competició que no guanyaven des de l’any 2003.

viladecans campio 2

L'equilibri inicial i l'intercanvi de cops en un context dominat per les defenses va marcar un primer període que va finalitzar amb un triple sobre la botzina de la visitant Lucía Navarro, des de gairebé mitja pista (11-13). Una arrencada fulgurant del conjunt gironí, aplicat i intens en tasques defensives, i veloç i eficaç en atac, va obrir les primeres distàncies a l'electrònic. Liderades per l'aler Janina Pairó (17 punts) i el bon ritme de Núria Bagaria, les noies de Bernat Vivoles van aconseguir un avantatge considerable en el pas per vestidors (32-22).

viladecans campio 3

viladecans campio 4

A la represa, un triple de Pairó va situar la màxima diferència (35-22), que ràpidament van escurçar les viladecanenques amb un 0-8, encapçalat per les penetracions de la seva directora de joc Elena Silva. Tot i l'esforç del quadre de Xavi Paredes per entrar de ple en partit i col·locar-se a una possessió, les vermelles van tornar a disposar d’un còmode lideratge en el lluminós, estirant l'avantatge fins a un +7 (45-38) en el final del tercer acte.

viladecans campio 5

52382887723 5c8669ecfc c

52382887863 917dffc072 c

En el quart decisiu, una cistella de Silvia Marceló, 2+1 de Deva Bermejo i un triple de Navarro atorgaven el primer avantatge visitant de la segona part, fruit d'un parcial de 0-11 (45-49). El control del ritme d'encontre va tenyir d'un blanc-i-blau que va aconseguir neutralitzar les operacions ofensives gironines (8 minuts sense anotar), amb Pairó i Alba Coma com a referents en atac. Quatre punts consecutius de Pairó van igualar el matx (49-49) a manca d'un minut i mig. Silva, MVP màxima anotadora de les de l'Atrium amb 11 punts, amb una cistella després d'un rebot ofensiu llarg, i dos tirs lliures de Marceló van sentenciar un emocionant xoc a Vic (49-53).