Greus incidents en la prèvia del partit de futbol Cornellà-Castelló

Imprimeix

Un grup d’encaputxats han rebut els aficionats ‘orelluts’ a botellades provocant diversos ferits

Un grup d'encaputxats han rebut, aquesta tarda a Cornellà de Llobregat, als aficionats del Castelló a botellades de manera indiscriminada a persones de diverses edats. Així ho ha denunciat la Federació de Penyes de l'equip ‘orellut’ després del succeït al municipi baixllobregatí a l'arribada dels autobusos amb els aficionats visitants. Els fets han passat abans del partit entre el Cornellà i el Castelló, corresponent a la cinquena jornada de Lliga del grup II de Primera RFEF.

Els fets han passat poc després de les 14 hores, quan un grup d’encaputxats s’han apropat al lloc on estaven els tres autobusos d’aficionats del Castelló i s’ha format una monumental batussa en una zona que estava propera a bars i restaurants del centre comercial Splau. Han volat taules i cadires dels establiments comercials.

Fdfw4P5XkAE FGx

En plena baralla, apunta un corresponsal del diari Mediterráneo, una dona d’avançada edat ha estat víctima de la ira i ha caigut a terra, perdent el coneixement. Posteriorment, ha estat traslladada pel SEM a un centre hospitalari proper. Cinc dotacions de la Policia Nacional i tres furgonetes s’han concentrat en el lloc del succés. S’ha detingut a cinc persones que han estat identificades.

Reaccions

La UE Cornellà s’ha afanyat a condemnar els fets violents a través d’un comunicat:

“Davant els fets esdevinguts en la tarda d’aquest diumenge a l’exterior de l’RCDE Stadium, la UE Cornellà condemna rotundament els incidents produïts entre aficionats. La violència no té cabuda en cap àmbit de la nostra societat, menys encara en el futbol, que hauria de ser un nexe d’unió per a la concòrdia entre aficionats de tots els equips, independentment de la procedència o colors d’aquests. La Unió Esportiva Cornellà, en cas de confirmar vinculació directa d’aficionats del club, prendrà mesures de suspensió i si escau expulsió per a tots els implicats.”

El CD Castelló també ha fet el seu comunicat:

“El CD Castellón quiere condenar los actos sucedidos este mediodía en el RDCE Stadium. Un grupo de encapuchados ha esperado a los autobuses de nuestra afición desplazados al encuentro de hoy con bates y palos. Dentro de los autobuses se encontraban familias con niños y niñas que han quedado aterrorizados tras lo ocurrido. Al CD Castellón le parece bochornoso y lamentable que estos actos sucedan a día de hoy en el mundo del fútbol y quiere mostrar su total repulsa. Desde que han ocurrido los incidentes, el club se ha puesto en contacto con los aficionados heridos para conocer su estado de salud. La Policía Nacional tanto de Castellón como de Barcelona están al corriente de los incidentes y han mostrado su apoyo a nuestra afición. No a la violencia en el fútbol.”

Antecedents

Cal destacar que el dia abans -disssabte 24 de setembre-, en el mateix escenari, centenars de joves es van colar sense entrada a l'estadi del RCD Espanyol, a Cornellà de Llobregat, saltant les barreres d'accés del recinte durant la celebració del partit internacional amistós que va enfrontar les seleccions del Marroc i de Xile.

Redacció / Fotos-Vídeos: Diario Mediterráneo