Centenars de joves van forçar l’entrada sense pagar al Marroc-Xile

Imprimeix

L’Espanyol qualifica d’”inacceptable” els incidents incívics que es van produir ahir divendres a l’RCDE Stadium de Cornellà-El Prat

Centenars de joves es van colar anit sense entrada a l'estadi del RCD Espanyol, a Cornellà de Llobregat, saltant les barreres d'accés del recinte durant la celebració del partit internacional amistós que va enfrontar les seleccions del Marroc i de Xile.

disturbis 1

disturbis 4

El diputat al Parlament i cap de Vox a Catalunya, Ignacio Garriga, ha denunciat els fets aquest dissabte en el seu compte de Twitter, recuperant un vídeo difós de forma viral en aquesta xarxa en què es veu l'entrada massiva de persones a l'estadi, i ha demanat que es freni el que ha anomenat “la invasió silenciosa” d'immigrants. “Hem de frenar de manera urgent la invasió silenciosa, per seguretat i per conservar la nostra identitat”, ha assegurat, després de subratllar que “ja es produeixen a Catalunya les mateixes imatges que a altres racons d'Europa”. Durant el partit amistós, que va ser seguit per 10.000 espectadors, diversos seguidors també van saltar al terreny de joc a la segona meitat.

Reacció blanc-i-blava

L'RCD Espanyol considera “inacceptables'” els incidents ocorreguts durant el partit entre el Marroc i Xile, que va deixar imatges sorprenents d'afeccionats entrant al recinte després de trencar algunes portes i envaint el camp.

Durant el partit, es van produir alguns incidents lleus, com bengales que van ser apagues al moment. De totes maneres, va ser en els últims compassos del xoc quan es van concentrar la majoria d'episodis incívics. Fonts del club blanc-i-blau, que va cedir el seu estat per al compromís, desvetllen el seu malestar per l'ocorregut.

disturbis 2

L'Espanyol, en qualsevol cas, està cobert per l'assegurança contractada per l'organitzador de la trobada. A més, el club detalla que ni la gespa ni les porteries estan danyades, per la qual cosa la celebració del pròxim partit de LaLiga contra el València el diumenge 2 d'octubre no corre perill i, en principi, també el partit que ha de jugar el Cornellà davant el Castelló demà diumenge (al tancament d’aquesta notícia).

El dispositiu de seguretat estava a càrrec de l'Espanyol i dels Mossos d'Esquadra, amb un plantejament similar al d'una jornada de LaLiga. Els desperfectes no s'han avaluat encara, però alguns elements danyats com les portes d'accés a l'estadi van ser reparats la mateixa nit de divendres.

disturbis 5

La institució blanc-i-blava, en qualsevol cas, manté que organitzar partits aliens a l'Espanyol i esdeveniments extraesportius és positiu per al club i avança la seva intenció de seguir acollint aquest tipus d'actes. “Les instal·lacions són l'orgull del club”, apunten des dels despatxos de l'RCDE Stadium.

De totes maneres, a la vista del succeït en l'amistós entre el Marroc i Xile, l'entitat catalana no descarta demanar mesures addicionals de seguretat i més garanties als organitzadors dels futurs esdeveniments que tinguin lloc a l'estadi periquito.

Redacció / Fotos-Vídeo: IG-ABC