La UE Cornellà anul·la la gratuïtat per veure els partits del primer equip

Imprimeix

El club verd obliga als jugadors del futbol base, que fins ara no pagaven, d’abonar una quota fixa per a tota la temporada

Els responsables de l’entitat esportiva privada baixllobregatina continuen fent caixa. Ara li ha tocat el rebre el futbol base després que els màxims accionistes de la UE Cornellà, avalats per la junta directiva encapçalada per la seva presidenta, Maribel López, imposessin una quota fixa (abonament anual) per a veure el primer equip verd a l’RCDE Stadium.

Fb4b2QDXoAEwrFO

Diversos pares ja han alçat la veu per l’increment econòmic que hi ha hagut enguany perquè els seus fills i filles puguin jugar al club. Cal recordar que poder vestir la samarreta verda és una de les més cares de tota la comarca i de Catalunya. Lluny queden les quotes fixades per l’anterior directiva que primava més el vessant social que l’econòmica.

Segons ens han fet saber, s’ha incrementat en deu euros la quota anual justificant-ho per un increment de les noves tasses que ha imposat la Federació Catalana de Futbol. “Els dirigents encara no han paït la derrota electoral que van patir quan ja sortien guanyadors abans de les eleccions i per les inversions tan grans que van fer la candidatura de Álex Talavera perquè fos el president”, apunta una mare d’un jugador de l’equip infantil que ja ha anunciat que deixarà el club a final de temporada. “És una vergonya. Aquesta directiva i el sr. Andrés Manzano busquen el seu negoci.”, diu un altre pare d’un jugador cadet.

Fb4b2P5X0AE9u8i

Però la sorpresa per a molts pares i mares ha estat la imposició d’un abonament per a tota la temporada de 25 euros per a veure el primer equip a l’RCDE Stadium, sota una campanya anomenada “Ho Hem de Viure” i amb la intenció d’omplir la instal·lació esportiva. “S’han lluït. Sense cap mena de comunicació prèvia ni discussió ens han augmentat el que hem de pagar per la cara. I si jo no vull anar a veure el primer equip? Els recordo als dirigents de la UE Cornellà que estem en una situació de crisi econòmica”, diu un pare d’un jugador aleví.

pagament 1

Cal recordar que fins aquesta temporada, els jugadors de la base podien veure el primer equip sense haver de pagar, “i en una situació de pandèmia van limitar l’aforament i si havia més demanda que oferta es feia un sorteig”, diu una mare afectada. I afegeix que “estem en un règim dictatorial i aquí es fa el que diu el sr. Manzano i la seva família, que són els màxims accionistes. En l’anterior junta, presidida per José Gálvez fins i tot ens pagaven una Coca-cola o Fanta, el que volguessin, als nens després del partit. A més es feia una festa gratuïta per Nadal.”

Silenci

La UE Cornellà no pot jugar aquesta temporada al seu camp per normativa de la Primera RFEF i ho fa a l’RCDE Stadium. Es requeria aforament concret i terreny de gespa natural que el Nou Municipal no complia. Les dificultats de trobar camp va acabar amb la mediació de l’Ajuntament de la ciutat per trobar escenari per poder participar en la competició.

Fb1O1zQWAAQGCr

Curiosament ni Ajuntament, ni UE Cornellà ni RCD Espanyol han explicat els detalls de l’acord perquè el conjunt verd pogués jugar a l’RCDE Stadium. La ciutadania es pregunta, qui paga el cost que representa obrir cada quinze dies la instal·lació? Quin benefici present o futur pot tenir el club blanc-i-blau? De moment, silenci. Segons apunta una font, el cost per obrir la instal·lació blanc-i-blava podria costar milers d’euros, que en l’actual situació econòmica en què es troba l’entitat cornellanenca té difícil afrontar.

Redacció / Fotos: CA Osasuna-UE Cornellà