Definides les Lligues Nacionals Catalanes AON 2022-23

Hi haurà participació baixllobregatina a la Lliga Fmenenina, LEB, LF2 i EBA

 

34a Lliga Nacional Catalana Femenina

El Pavelló Municipal Girona-Fontajau acollirà la 34a edició de la Lliga Nacional Catalana AON 2022 Femenina que, aquest curs, comptarà amb el Cadí La Seu, l'Spar Girona, el Barça CBS i el campió de la Lliga Catalana Femenina Challenge 2022 com a protagonistes.

Barça cbs

La competició es celebrarà divendres 30 de setembre i diumenge 2 d'octubre, i enguany adoptarà el format de Final a Quatre (semifinals + final). Tots els partits s'emetran en directe per Televisió de Catalunya a través del seu canal Esport3. Les dues semifinals es disputaran divendres 30 de setembre i enfrontarà a les vigents campiones del Cadí La Seu davant el campió de la Lliga Catalana Femenina Challenge 2022 (18:45h) per una banda, i a les 21h a Spar Girona contra el debutant Barça CBS. La final serà el diumenge 2 d'octubre a les 12:15h.

23a Lliga Nacional Catalana LEB

La 23a edició de la Lliga Nacional Catalana d'equips LEB comptarà amb una xifra rècord de 7 equips participants i, com ja es va fer a la temporada 2010-11, 2011-12, 2020-21 i 2021-22, es dividirà en dues categories: LEB Or (MoraBanc Andorra i ICG Força Lleida) i LEB Plata (CB PratCB Cornellà, CB Mollet, CB L'Hospitalet i CB Salou).

Cornellacampio

Pel que fa a la competició de LEB Plata, que aquest curs presenta fins a 5 participants, els clubs que hi competiran seran el CB Prat, CB Cornellà, Recanvis Gaudí CB Mollet, CB L'Hospitalet i Brisasol CB Salou. Els dos nouvinguts a la categoria procedents de Lliga EBA, el conjunt salouenc i el combinat hospitalenc, disputaran una eliminatòria prèvia, el 19 i 25 de setembre, on buscaran fer-se amb una plaça per a la Final a Quatre, prevista per l'1 i 2 d'octubre al Pavelló Municipal Plana Lledó de Molles del Vallès. El guanyador d'aquest partit s'enfrontarà al quadre cornellanenc (17h), mentre que l'altra semifinal la protagonitzaran l'amfitrió molletà i el planter pratenc (19:30h). Els partits pel 3r i 4t lloc i la final tindran lloc diumenge 2 d'octubre a les 17h i a les 19:30h respectivament.

El CB Cornellà és l'actual guanyador de la Lliga Nacional Catalana LEB Plata després d'imposar-se, per 72-63, al CB Mollet en la final que va acollir el Parc Esportiu Llobregat de la localitat de Cornellà de Llobregat.

19a Lliga Nacional Catalana Femenina 2

La 19a edició de la Lliga Nacional Catalana Femenina 2 aplegarà una xifra rècord deu equips (Advisoria Boet Mataró, Segle XXI, Unilever Viladecans BF, GEiEG, Ekke CB Lleida, Basket Almeda, Sertrans Femení Sant Adrià, Homs UE Mataró - Femení Maresme, Promoviatges CBF Cerdanyola A i CB Grup Barna A), que articularan una primera fase, prèvia a l'habitual Final a Quatre de les últimes temporades.

almedacmapió

Així doncs, els conjunt es repartiran en tres grups: 1 de 4 combinats i 2 de 3 equips, que es mesuraran en una lligueta de tots contra tots, durant el mes de setembre (caps de setmana del 3-4, 10-11 i 17-18 de setembre).

Grup 1: Advisoria Boet Mataró, Ekke CB Lleida i Basket Almeda
Grup 2: Unilever Viladecans BF, CB Grup Barna A i Sertrans Femení Sant Adrià
Grup 3: GEiEG, Homs UE Mataró-FM, Promoviatges CBF Cerdanyola A i Segle XXI

Els dos primers classificats del grup de 4 clubs i el líder dels dos grups de tres equips accediran a la Final a Quatre, que tindrà lloc el cap de setmana del 24 i 25 de setembre al Pavelló Castell d'en Planes de Vic, juntament amb la Final de la Lliga Catalana Femenina Challenge. Dissabte 24 es jugaran les semifinals a les 17h i 19h mentre que la final està prevista per diumenge 25 a les 16:30h.

El Basket Almeda és el vigent campió de la competició en fer-se, l'any passat, amb el seu primer títol després de vèncer l'Unilever Viladecans BF per un 49-52 en la final jugada al Pavelló Municipal d'Esports Joan Creus de Ripollet.

41a Lliga Nacional Catalana EBA

La competició de la 41a edició de la Lliga Nacional Catalana EBA, que comptarà amb un total de 20 equips, estrenarà nova estructura amb una fase prèvia de 5 grups de 4 equips. El format de la competició dels grups (fase prèvia) serà el d'una lligueta de tots contra tots a una sola volta que es disputarà els caps de setmana del 3-4, 10-11 i 17-18 de setembre.

Esparreguera lliga

Grup 1: Ibersol CB Tarragona, CB Valls Òptiques Teixidó, CB Navàs - Viscola i Monbús CB Igualada
Grup 2: Sol Gironès Bisbal Bàsquet, Bàsquet Girona B, CB Vic - Universitat de Vic i CB Quart Germans Cruz
Grup 3: UE Mataró Homs, CB Granollers - Pisos.Com, Mataró Parc Boet i Joventut Badalona
Grup 4: FC Martinenc Bàsquet, Barça, Plus Ultra Seguros Roser i SESE A
Grup 5: Tenea - CB Esparreguera, CB Martorell, Pajarraco CBS i BBA Castelldefels

Els primers classificats de cada grup, juntament amb els tres millors segons classificats, accediran a una Final a Vuit prevista pel 24 i 25 de setembre. Els quarts de final, a partit únic, arribaran el 24 de setembre; mentre que les semifinals es jugaran diumenge 25 de setembre al matí i, la final, el mateix diumenge a la tarda.

Redacció / Fotos: 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
169

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix