Mireia Suñé, passió per l’atletisme i al servei de la societat

L’esportista valliranenca participarà, per primera vegada, en els Jocs Mundials de Policies i Bombers a Rotterdam aquest juliol

Policia de nit i atleta de dia. Aquestes són les dues grans passions de Mireia Suñé, integrant del cos de Mossos d’Esquadra. De ben petita va descobrir el món de l’esport a través de l’atletisme on ha aconseguit importants èxits. Ja de gran, va voler servir a la societat, un camí que la va conduir a ser agent de la policia autonòmica de Catalunya. Dues facetes que les combina a la perfecció, encara que amb molts sacrificis, i que, ara, obté la seva recompensa. Suñé serà, per primera vegada, una de les representants espanyoles en els Jocs Mundials de Policies i Bombers que se celebraran a la ciutat holandesa de Rotterdam del 22 al 31 de juliol.

suñé 2

Es pot dir que l’atletisme és la seva passió des de ben petita…

Doncs sí. Als cinc anys i mig em vaig iniciar a l’Hospitalet per després anar al Barça on vaig estar tretze temporades. Posteriorment, vaig aconseguir una beca esportiva que em va permetre marxar als Estats Units. El CEME és el meu club actual, una vegada que em vaig incorporar als Mossos d’Esquadra.

No deu ser gens fàcil compaginar la tasca de Mossa amb la pràctica atlètica de competició….

Doncs la veritat és que no. Requereix un gran sacrifici si vols que les dues facetes siguin compatibles. És un treball diari. Hi ha setmanes que faig servei de nit i el cos no acaba de recuperar-se del tot i has d’entrenar el mateix dia. Però em vaig comprometre i la veritat és que no me’n penedeixo. Tant una feina com l’altre són les meves dues grans passions. 

3494AC3D 49E7 460B B4C2 1170F3FC2AFC

A més la seva feina al cos dels Mossos d’Esquadra és més que exigent oi?

Estic en el Grup de Delinqüència Urbana, els ‘Fura’. És a dir els mossos de paisà que recorren els carrers de Barcelona per mantenir-la segura. És més perillós, però més satisfactori per a mi. Ser Mossa és la feina de la meva vida.

En l’actualitat defensa els colors del Club Esportiu Mossos d’Esquadra (CEME). Què l’aporta ser-hi en aquesta entitat?

Doncs donar visibilitat al cos policial amb les curses que faig. Entreno amb un tècnic i amb companys que també entrenen amb mi. Encara que només ens veiem a les curses. Actualment, em preparo al Municipal Sagnier del Prat de Llobregat. De totes maneres, a l’entitat també hi ha esportistes que no són mossos, encara que la gran majoria ho són.

IMG 20220109 204427

De moment, els resultats que està assolint són prou bons. Es pot dir que la temporada està sent excel·lent?

Estic contenta. Després d’una llarga temporada inactiva per la pandèmia de la Covid-19 calia recuperar-se i no em puc queixar, ja que ha aconseguit diversos podis en les proves atlètiques que ha participat en els darrers mesos.

suñe 3

780C5D31 1321 44B4 8EBD 4DE795D94188

A més, ha estat seleccionada per participar en els Jocs Mundials de Policies i Bombers, que se celebraran a la ciutat holandesa de Rotterdam. La gran cita de la temporada per a vostè?

Efectivament, tota la temporada ha estat planificada per arribar amb les millors condicions a aquesta cita esportiva mundial. Participaré en tres proves, els 10 i 5 quilòmetres en pista i en el cros. Ho faré en tres dies. És el primer cop que hi participo i estic molt il·lusionada. Jo vaig per totes, a competir, a passar-m’ho bé i a intentar pujar al podi.

I després del Mundial què?

Ho agafarem amb més calma i a entrenar fins que acabi la temporada encara que no renunciaré a participar en alguna cursa. Tinc l’opció de poder competir amb altres clubs en el Campionat de Catalunya de cros d’hivern, que serà classificatori per al d’Espanya. Però això encara falten uns quants mesos.

Marçal Fontanals / Fotos: MS-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
110

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix