La Unió Esportiva Cornellà podria jugar a l’RCDE Stadium

Imprimeix

L’Ajuntament ha actuat d’intermediari perquè sigui possible, ja que li ha fet arribar a l’entitat perica l’obligació que té aquest club privat de disposar d’un camp per jugar a la Primera RFEF

L’RCDE Stadium podria tenir dos inquilins la pròxima temporada. L’equip blanc-i-blau, actual propietari de la instal·lació esportiva, i la UE Cornellà, apunta el digital La Grada. Segons aquesta publicació, l’entitat privada verda ha sol·licitat al club perico la possibilitat de jugar els seus partits de Lliga de Primera RFEF al seu terreny de joc. Una sol·licitud que s’ha fet arribar a través del consistori baixllobregatí, que ha actuat d’intermediari. “L’Ajuntament ens ha traslladat aquesta necessitat. Com a veïns i entitat de la ciutat estem disposats a explorar opcions per ajudar”, va manifestar el CEO de l’Espanyol Mao Ye.

rcde

ElfCNjRXUAYpnxa 480x270

Ara caldrà saber, en cas que les dues entitats privades esportives arribin a un acord satisfactori, amb quines condicions es farà i si hi haurà un cost concret per jugar cada quinze dies. D’on sortiran els recursos econòmics per pagar les despeses que es generen per obrir la instal·lació esportiva? Qui es farà càrrec del cost? L’RCDE Espanyol, la UE Cornellà o l’Ajuntament? A la ciutadania de la ciutat li suposarà una despesa?.

Sense camp

En el moment que el primer equip de la UE Cornellà va aconseguir la permanència, se li va presentar un greu problema de camp per jugar, i que ja sabia des que es va inscriure fa un parell d’anys a la categoria. Així, la pròxima temporada està obligada que el primer equip jugui els seus partits en una instal·lació amb unes característiques concretes: ha de ser de superfície de gespa natural, que tingui il·luminació suficient per als partits nocturns com pels que es transmetin per televisió i que tingui una capacitat de, almenys, 4.000 espectadors. Una situació que el Municipal de Cornellà no compleix actualment.

Municipal Cornellá

A més, ja fa un temps l’Ajuntament va informar els propietaris de la UE Cornellà que no estava disposada a fer una despesa econòmica al Nou Municipal per adequar-lo a les exigències federatives per l’alt cost que representava fer aquestes actuacions urbanístiques i deixar sense espai el futbol base.

Altres opcions

L’entitat verda també 'ha estat mirant' altres escenaris possibles. Un d’aquests va ser l’Estadi Municipal La Bòbila de Gavà on el mal estat del terreny de joc va frenar l’ímpetu dels propietaris verds. A més, el consistori gavanenc tampoc va veure amb bons ulls fer una inversió milionària perquè pogués jugar un equip de futbol de fora el seu municipi.

Gava07

La proximitat de l’Estadi Johan Cruyff de Sant Joan Despí, amb un arrendament de la instal·lació esportiva o cessió a canvi de 'contraprestacions esportives', va ser una altra alternativa. Ben aviat, però es va descartar perquè la directiva blaugrana no estava ‘en sintonia’ amb els dirigents de la UEC.

Captura de pantalla 2022 07 11 a las 20.07.15

Dani Jarque 1170x780

Hi ha una tercera opció, que podria ser jugar a la Ciutat Esportiva Dani Jarque de Sant Adrià del Besòs. Si es descarta finalment l’opció de disputar els partits a l’RCDE Stadium, per l’alt cost que representa obrir la instal·lació, seria una alternativa vàlida per a dues entitats que tenen una bona relació.

Redacció / Fotos: Arxiu