Martorell, Ciutat Europea de l’Esport 2023

Segons l’ACES Europe, el municipi baixllobregatí és exemple de ciutat on l’esport es troba al servei de la salut, la cohesió social, l’educació i la cultura, un dels objectius principals per a aquest organisme europeu

Martorell ha estat oficialment nomenada com a Ciutat Europea de l’Esport 2023 per l’Associació de Capitals i Ciutats Europees de l’Esport (ACES Europe). La notícia ha estat comunicada pel president d’ACES Europe, Gian Francesco Lupattelli, en una carta dirigida a l’alcalde, Xavier Fonollosa. ACES Europe ha destacat Martorell com un exemple de ciutat on l’esport es troba al servei de la salut, la cohesió social, l’educació i la cultura, un dels objectius principals per a aquest organisme europeu. Tanmateix, ha remarcat la política esportiva municipal a nivell d’equipaments, programes i activitats com un altre dels punts forts de la candidatura martorellenca.

DSC 0267

Martorell ha hagut de superar amb èxit la valoració del comitè avaluador que va visitar el municipi els dies 30 i 31 de maig. Durant aquesta breu estada, els membres del jurat procedents de diversos punts d’Europa, van conèixer en primera persona les infraestructures, instal·lacions i serveis que es duen a terme al municipi, així com la facilitat d’accés per a la pràctica esportiva, el teixit de clubs i entitats esportives locals o les iniciatives per a la promoció de la salut i la integració social a través de l’esport impulsades per l’Ajuntament de Martorell.

FUAQZAZWQAIBWiZ

Segons el secretari general d’ACES Europa, Hugo Alonso,  “les infraestructures esportives amb les quals compta la ciutat, l’associacionisme de Martorell i l’alta participació de la població en l’activitat física van ser els factors determinants per declarar Martorell com a Ciutat Europea de l’Esport 2023.”

IMG 4908 1320x880

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, ha manifestat que la distinció de Martorell com a Ciutat Europea de l’Esport 2023 “és tot un orgull per a la nostra ciutat, fruit de la feina feta els darrers anys per continuar posicionant l’esport saludable al servei de l’educació i la cohesió social”. Fonollosa ha afegit que el reconeixement “contribuirà a situar la nostra ciutat en un lloc més que destacat com a referent esportiu a nivell nacional i internacional i a continuar consolidant la pràctica esportiva com un instrument al servei de la salut, l’educació, la integració i la igualtat de gènere dels martorellencs i martorellenques.”

Distinció de prestigi

El reconeixement de Ciutat Europea de l’Esport es concedeix des de l’any 2001 per l’Associació de Capitals i Ciutats Europees de l’Esport, una entitat sense ànim de lucre amb seu a Brussel·les que cada any assigna els reconeixements de Capital Europea, Comunitat i Ciutat de l’Esport. El títol de Ciutat Europea de l’Esport s’atorga a ciutats d d’entre 25.000 i mig milió habitants, i té una vigència d’un any.

u scaled

Amb aquest nomenament, Martorell tindrà l’oportunitat d’acollir i organitzar un ampli programa d’esdeveniments per divulgar la idea de l’activitat física i de l’esport que ha estat mereixedora d’aquest reconeixement, així com establir vincles i compartir projectes esportius amb altres municipis europeus membres de la xarxa. La ciutat del Baix Llobregat serà l’única ciutat de Catalunya amb aquest reconeixement l’any vinent.

Enguany ACES Europe ha creat també una nova distinció anomenada Ciutat Europea de l’Esport de l’any, on la millor ciutat guardonada l’any 2023 serà reconeguda com a ciutat esportiva de referència arreu d’Europa. El nomenament oficial de Martorell com a Ciutat Europea de l’Esport tindrà lloc a finals del 2022 en una gala al Parlament Europeu a Brussel·les.

Redacció / Fotos: Aj. Martorell

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
169

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix