El Kawasaki Català Aclam guanya les 24 Hores de Motociclisme de Catalunya

És la novena victòria de l’equip molinenc en el seu palmarès, reeditant el triomf de l’any passat

El Kawasaki Català Aclam s'ha imposat amb autoritat en la vint-i-setena edició de les 24 ores de Motociclisme de Catalunya que es van celebrar al Circuit de Barcelona-Catalunya després de liderar la prova a partir de les sis hores de competició i així suma la seva novena victòria en el palmarès, reeditant el triomf de l'any passat. L'equip de Molins de Rei, amb els pilots Gabriel Pons, Julien Pilot, Stéphane Egea i Johan Nigon, ha completat un total de 758 voltes, onze més que el segon classificat, el també espanyol FR Moto, que havia estat el protagonista de la ‘pole position’. El podi l'ha completat el francès Team DRC 37, a 37 voltes.

La carrera es va començar a decidir a les 19 hores de dissabte, quan el FR Moto va tenir problemes en els frens de la seva Yamaha, la qual cosa li va comportar caure a la tercera posició provisional, perdre nou voltes respecte el Kawasaki Català Aclam i que l'avancés el Box 69 Racing. Llavors, en quarta posició rodava el BMD Performance-B Motorsport.

GPgvlHYS

Però les posicions del podi van canviar amb l'arribada de la nit al traçat català. El primer equip a retirar-se dels aspirants a la victòria va ser el BMD Performance-B Motorsport i hores després el va seguir el Box 69 Racing, tots dos a causa de problemes mecànics. Dels 54 equips que van arrencar a les 12h de dissabte han arribat a la meta 42 a les 12h d'aquest diumenge.

Després d'aquests infortunis, s'han anat consolidant les places finals del podi i l'única que ha estat una incertesa fins a pràcticament el final de la carrera ha estat el tercer calaix. Finalment, se l'ha emportat el Team DRC 37, però l'equip espanyol Team Bitrazer Fly li ha trepitjat els talons, quedant-se a dues voltes d'aconseguir l'objectiu.

victoria kawa 3 bona

A més del triomf final, el Kawasaki Català Aclam també ha aconseguit la victòria en la categoria Endurance World Championship. D'altra banda, el Team DRC 37 ha estat el vencedor en Superstock 1000; el Team Bitrazer Fly s'ha imposat en Open Superbike; i l'equip espanyol Martimotos by Alma ha guanyat la categoria Superstock 600.

ictoira kawa 1

Amb la seva novena victòria en les 24 Hores de Motociclisme de Catalunya el Kawasaki Català Aclam se situa a tan sols dues del líder del palmarès, el Folch Endurance, que per segona edició consecutiva no ha competit en la prova.

Redacció / Fotos-Vídeos: KCA-Català Racing-Circuit Barcelona-Catalunya

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials