Raúl Paje, un valor en alça a les banquetes del futbol català

Imprimeix

L’entrenador cornellanenc va aconseguir tornar la Muntanyesa a Tercera Divisió

Cornellà de Llobregat compta amb un dels entrenadors amb més futur del futbol català. Ho ha demostrat al Bellvitge, al Viladecans i, recentment, a la Muntanyesa. En tots aquests clubs ha aconseguit importats èxits esportius. Raúl Paje, amb només 36 anys, duu una trajectòria ascendent a les banquetes. Ara, té per davant un important repte, que no és altre que dirigir, per primer cop, un equip amateur a categoria nacional on espera continuar acumulant experiències.  

paje 2

Amb la Muntanyesa va aconseguir l’objectiu que buscava el club, que era tornar a Tercera Divisió. Content amb la feina feta?

La veritat és que quan vam arribar a la Muntanyesa a la vuitena jornada sabíem que no seria gens fàcil perquè l’equip estava lluny de les primeres posicions a la classificació i amb una dinàmica de resultats molt dolenta. Però ràpidament vam aconseguir millorar i vam obtenir una gran ratxa fins assolir l’ascens proclamant-nos campions.

2022 04 12 17 43 20 IMG 1633

La veritat és que no va ser gens fàcil per a vostè i els seus ajudants revertir la situació i gestionar un vestidor anímicament molt tocat. Però els resultats van arribar molt ràpidament…

Curiosament, a Les franqueses, un rival directe que si ens guanyaven ens situàvem en zona de descens, van ser capaços de vèncer amb pocs dies d’entrenament. I la veritat és que va ser una bona dosi de moral per als següents partits. A partir d’aquí va ser, amb molt d’esforç i sacrifici, millora en el joc i en els resultats fins a obtenir l’ascens tot i la gran pressió que teníem.

Quines van ser les claus per assolir en tan poc temps uns resultats tan bons que els han portat a Tercera Divisió?

Jo crec que va haver-hi dos claus. Una va ser recuperar un vestidor dividit, i vam ensenyar-los que ells eren millors que els resultats reflectien. I l’altra va ser la simplificació del joc que els vaig proposar, ja que a Primera Catalana el joc és diferent d’altres categories. Vam ser capaços que el vestidor guanyés en confiança intentant no encaixar gols a les primeres jornades, per fer més coses en els successius partits.

FQAjR0oX0A43vdK

El cert és que va optar per la Muntanyesa tot i tenir ofertes d’altres equips. Què és el que et va decidir per fitxar per l’equip de Nou Barris?

És veritat. Després d’acabar una etapa a Viladecans pensava que a la Muntanyesa tenia els jugadors de talent que no havia tingut per assolir l’ascens a l’equip blanc-i-vermell. Em va trucar el millor equip dels tres grups i no m’ho vaig pensar gaire. Teníem un Ferrari i al final l’hem sabut conduir-lo. El cos tècnic ha fet una gran feina i no ens han regalat res.

La directiva barcelonina l’ha renovat la confiança. Dirigirà, per primera vegada un equip a Tercera Divisió. Un repte il·lusionat però alhora exigent?

Per a nosaltres serà una categoria totalment diferent, trobarem dificultats, amb un pressupost modest. Nosaltres però sabem on estem i jugarem les nostres cartes, amb una àmplia base de la plantilla de la darrera temporada, amb jugadors importants, i amb algunes noves incorporacions. A més, tenim un camp i una de les millors aficions del futbol català que espero que estiguin al nostre costat. D’altra banda, sabem de la dificultat de la Tercera Divisió amb 7-8 equips que buscaran l’ascens amb pressupost que ens dupliquen.

FQAYIJEXEAQRnjV

L’objectiu prioritari serà la permanència?

Sí efectivament, i més quan la Muntanyesa acaba de pujar. Cal ser realista i hem de saber on estem. Intentarem sumar els punts que ens donin la permanència i algun més pels descensos compensats. Una vegada aconseguit aquest primer objectiu, ja pensarem en alguna cosa més il·lusionant i ambiciosa.

A nivell personal ha d’estar molt satisfet. És un dels entrenadors més joves del futbol català que ha assolit rellevants èxits als equips que ha estat….

La veritat és que l’ascens amb el juvenil del Bellvitge, assolir la permanència amb el Viladecans i, posteriorment, jugar els playoff d’ascens a Tercera Divisió i ara pujar amb la Muntanyesa és per estar molt content. També és mèrit d’un grup de persones que tinc que treballen molt bé.

0 1

I el futur dirà oi? Potser entrenar en categories superiors?

En el futbol català és complicat créixer perquè som els que som, i amb la reestructuració de les categories hi ha pocs equips en categories importants. Ara, és moment de fer-ho bé a Tercera Divisió i donar estabilitat a la Muntanyesa, un dels clubs més rellevants de Catalunya.

Marçal Fontanals / Fotos: LPdB-CF Muntanyesa