Pau Gasol: “El meu dia a dia és entretingut”

El pròxim 5 d’octubre es complirà un any que va anunciar la seva retirada del bàsquet professional i va iniciar una nova etapa

El pròxim 5 d'octubre es complirà un any des que Pau Gasol va anunciar la seva retirada del bàsquet professional i va iniciar una nova etapa, que qualifica d'entretinguda, en la qual ha pogut formar part de la Comissió d'Atletes del Comitè Olímpic Internacional (COI) i conèixer des de dins una franquícia de l'NBA.“El meu dia a dia és entretingut”, defineix l'exjugador de bàsquet coincidint amb la presentació de la Pau Gasol Academy by Santander.

3232164 66160548 2560 1440

Amb els Warriors

Establert durant bona part de l'any a San Francisco (Estats Units), Gasol ha aprofitat els seus primers mesos lluny de les pistes per aprendre “en primera persona” com funciona l'engranatge dels Golden State Warriors, vigents campions de l’NBA, una experiència que li ha permès conèixer les claus de l'èxit d'un equip d'”alt nivell”. “Els Warriors han tingut molt èxit perquè han fet les coses molt bé durant molts anys, des dels propietaris fins a l'equip executiu que ha format Bob Mayers, i un equip d'observadors boníssim”, destaca l'exjugador del Barça, els Memphis Grizzlies i Los Angeles Lakers, entre altres equips. A això, segons la seva opinió, s'hi ha sumat l'aposta per Steve Kerr com a entrenador, les bones seleccions en els draft i mantenir el nucli de jugadors format per Stephen Curry, Klay Thompson i Draymond Green. “És una acumulació de bones decisions i han creat una cultura que et porta a construir un equip d'alt nivell. Això és el que he pogut aprendre veient-ho en primera persona”, destaca sobre la seva vivència als Warriors.

61ac7fc2986a1.r d.340 390

COI i COE

En els últims mesos, a més de conèixer les interioritats des del punt de vista executiu d'una franquícia de l'NBA, ha intentat “aportar experiència, coneixement i opinió” en un organisme com el Comitè Olímpic Internacional, sent membre de la Comissió d'Atletes, i s'ha involucrat més en el Comitè Olímpic Espanyol (COE). “Estic gaudint d'aquest canvi de ritme, assumint altres responsabilitats, aportant i col·laborant al món de l'esport i la societat de manera important”, reflexiona. I afegeix: “Estic implicat a desenvolupar la nova Llei de l'Esport amb el meu rol de president i cofundador de la Gasol Fundation, amb moltes iniciatives per demostrar l'estat de salut de molts nens i nenes del país, i també amb el llançament del pla estratègic per a la reducció d'obesitat infantil.”

fotonoticia 20190618194714 420

Vicepresident del Bàsquet Girona

Tot això sense oblidar la seva faceta com a vicepresident del Bàsquet Girona, equip recentment ascendit a la Lliga Endesa, del que el seu germà, Marc, és president i jugador. La continuïtat del seu germà com a jugador professional encara és una incògnita i, en aquest sentit, el vicepresident del Bàsquet Girona assenyala que tot dependrà de com estigui “a nivell físic i emocional. 

16336828088445

“El Marc ha de veure fins a quin punt vol continuar jugant, i si vol seguir fent-ho amb el Girona després d'aquesta gesta èpica, magnífica i històrica que ha aconseguit. El compromís del Marc amb el club és total, i hi seré per ajudar-lo i contribuir en el que em digui”, precisa.

Més enllà de la seva nova faceta en el món de l'esport, Pau Gasol no s'oblida del Barça, club en el qual va debutar i va militar en el seu últim any com a professional, que aquest curs ha caigut en les semifinals de l'Euroliga i en la final de la Lliga Endesa a les mans del Reial Madrid. “El Barça ha d'identificar el que ha passat, fer una anàlisi, amb autocrítica i millorar certes coses perquè l'equip pugui guanyar en els moments claus”, argumenta Gasol.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix