L’FC Levante Las Planas, nou equip de la Lliga Iberdrola

Imprimeix

Torna a la màxima categoria després de guanyar a l’RCD Espanyol per 3-0 a la darrera jornada del grup Nord

El futbol femení baixllobregatí tornarà a tenir un equip a la màxima categoria nacional. L’FC Levante Las Planas va aconseguir ahir l'ascens a la Lliga Iberdrola després de superar l’RCD Espanyol per 3-0 en un partit decisiu de la darrera jornada del grup Nord del Reto Iberdrola, la segona categoria del futbol femení espanyol. Torna a la màxima categoria vuit anys després (hi va ser entre 2012 i 2014).

levante ascens 2

El conjunt de Sant Joan Despí decisiva amb un punt més que les blanc-i-blaves. Però l’equip en tenia prou amb un empat per assolir l'objectiu, davant de mig miler d'aficionats al Municipal Las Planas, perquè va arribar a la cita Ferran Cabello no s'ha limitat a veure-les venir i es va imposar amb claredat davant d'un Espanyol que va decebre perquè en cap moment va fer la sensació que podia obtenir el triomf que necessitava per tornar a la Lliga Iberdrola. El marcador va ser: 1-0 (30’): Leti Sevilla. 2-0 (53’): Emma Martín. 3-0 (82’): Sara Navarro.

levante ascens 3

Pili Garrote, davantera del Levante Las Planas, va comentar al final del partit que "hi ha una festa molt gran, estem tots superil·lusionats, en plena celebració, amb molta gent, celebrant-ho com ho mereixem. Teníem clar que no volíem l'empat, que volíem tancar la temporada amb una victòria a casa, la nostra mentalitat és guanyar. Acabar la temporada 3-0 davant un gran Espanyol, millor impossible. No sabem quant durarà, però ho gaudirem i morirem per ser a Primera."

levante ascens 4

El retorn a l’elit

El Levante ha viscut en la darrera dècada uns quants alt-i-baixos. La temporada 2012-13 va jugar a la Primera Divisió i es va mantenir, però al final de la 13-14 va perdre la categoria, iniciant un descens que va culminar a la Preferent catalana, el 2018. Des d'aleshores, l'equip ha anat remuntant posicions en la jerarquia del futbol i ahir va signar el retorn a l'elit, precisament en un moment especial per la creació de la lliga professional.

Redacció / Fotos-Videos: Aj. Sant Joan Despí-TV3