L’FC Levante Las Planas, nou equip de la Lliga Iberdrola

Torna a la màxima categoria després de guanyar a l’RCD Espanyol per 3-0 a la darrera jornada del grup Nord

El futbol femení baixllobregatí tornarà a tenir un equip a la màxima categoria nacional. L’FC Levante Las Planas va aconseguir ahir l'ascens a la Lliga Iberdrola després de superar l’RCD Espanyol per 3-0 en un partit decisiu de la darrera jornada del grup Nord del Reto Iberdrola, la segona categoria del futbol femení espanyol. Torna a la màxima categoria vuit anys després (hi va ser entre 2012 i 2014).

levante ascens 2

El conjunt de Sant Joan Despí decisiva amb un punt més que les blanc-i-blaves. Però l’equip en tenia prou amb un empat per assolir l'objectiu, davant de mig miler d'aficionats al Municipal Las Planas, perquè va arribar a la cita Ferran Cabello no s'ha limitat a veure-les venir i es va imposar amb claredat davant d'un Espanyol que va decebre perquè en cap moment va fer la sensació que podia obtenir el triomf que necessitava per tornar a la Lliga Iberdrola. El marcador va ser: 1-0 (30’): Leti Sevilla. 2-0 (53’): Emma Martín. 3-0 (82’): Sara Navarro.

levante ascens 3

Pili Garrote, davantera del Levante Las Planas, va comentar al final del partit que "hi ha una festa molt gran, estem tots superil·lusionats, en plena celebració, amb molta gent, celebrant-ho com ho mereixem. Teníem clar que no volíem l'empat, que volíem tancar la temporada amb una victòria a casa, la nostra mentalitat és guanyar. Acabar la temporada 3-0 davant un gran Espanyol, millor impossible. No sabem quant durarà, però ho gaudirem i morirem per ser a Primera."

levante ascens 4

El retorn a l’elit

El Levante ha viscut en la darrera dècada uns quants alt-i-baixos. La temporada 2012-13 va jugar a la Primera Divisió i es va mantenir, però al final de la 13-14 va perdre la categoria, iniciant un descens que va culminar a la Preferent catalana, el 2018. Des d'aleshores, l'equip ha anat remuntant posicions en la jerarquia del futbol i ahir va signar el retorn a l'elit, precisament en un moment especial per la creació de la lliga professional.

Redacció / Fotos-Videos: Aj. Sant Joan Despí-TV3

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
159

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix