Barcelona acorda atorgar a Pau Gasol la Medalla d’Or al Mèrit Esportiu

Imprimeix

Segons l’Ajuntament “per ser el jugador català de bàsquet més reconegut i amb millor trajectòria esportiva de la història, i perquè s'ha destacat pel seu compromís social i comportament exemplar dins i fora de les pistes”

El Ple de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest divendres per unanimitat atorgar la Medalla d'Or al Mèrit Esportiu a l'exjugador de bàsquet internacional, Pau Gasol, en reconeixement a la seva trajectòria. En concret, se li atorgarà “per ser el jugador català de bàsquet més reconegut i amb millor trajectòria esportiva de la història, i perquè s'ha destacat pel seu compromís social i comportament exemplar dins i fora de les pistes.”

15744421767605

Gasol va jugar divuit temporades a l'NBA on va ser dues vegades campió i va participar en sis All Star, mentre que com a jugador de l’FC Barcelona va guanyar tres lligues ACB i dues copes del Rei en les seves dues etapes en el club. Com a jugador de la Selecció espanyola va aconseguir importants fites esportives, entre les quals destaquen el Mundial de bàsquet del 2006, les tres medalles en els Jocs Olímpics (Pequín 2008, Londres 2012 i Rio de Janeiro 2016) i tres vegades guanyador de l'Eurobasket (2009, 2011 i 2015).

pauet 2

Totes aquestes fites esportives s'acompanyen amb un “comportament exemplar dins i fora de les pistes i un compromís social que el fan referent dins i fora de l'àmbit esportiu.”

Actualment, és membre de la Comissió d'Atletes del Comitè Olímpic Internacional i Global Champion per a la nutrició i la fi de l'Obesitat infantil de l’UNICEF. A més, al costat del seu germà Marc van crear la Gasol Foundation, entitat que promou la salut i els hàbits saludables, especialment per prevenir i combatre l'obesitat infantil.

gasol foundation 2

La seva trajectòria ha estat reconeguda amb distincions com el Premi Príncep d'Astúries dels Esports 2006 (Selecció espanyola de bàsquet), Premi Princesa d'Astúries 2015, Premi Millor Ciutadà J. Walter Kennedy 2012 (jugador o entrenador amb servei destacat i dedicació a la comunitat), Premi al Jugador amb Major Impacte Global de l'NBPA 2015 en reconeixement al seu lideratge, la seva presència global i el treball filantròpic amb nens i famílies de tot el món o la Gran Creu de la Reial Ordre del Mèrit Esportiu 2021, entre altres.

Redacció / Fotos: Diputació de Barcelona-Gasol Foundation -FCB