La Cursa Solidària Ciutat Esplugues arriba als deu anys de vida

Tots els diners recaptats aniran destinats a finançar activitats del programa Hospital Amic a la Casa de Sofia, un centre d'atenció a infants amb malaltia minoritària i cronicitat complexa ubicat al municipi i gestionat per l’Hospital Sant Joan de Déu

 

El municipi baixllobregatí serà escenari, el proper 22 de maig, de la Cursa Solidària Ciutat d'Esplugues, organitzada conjuntament pel consistori amb l'Hospital Sant Joan de Déu, que arriba a la seva desena edició. Per celebrar l'efemèride hi ha previstes diverses novetats que faran de l'esdeveniment d'enguany el més inclusiu, però també el més ecològic dels celebrats fins ara. 

WhatsApp Image 2022 04 26 at 1.37.21 PM 1

"És una oportunitat per retrobar-nos amb tota la ciutadania que corre per una causa que ens ajuda", ha explicat el director mèdic de l'Hospital Sant Joan de Déu, Miquel Pons. "Fem salut, però en aquest cas concret millorem també la salut dels nens que tenim ingressats, perquè tots els diners que es recapten són per donar suport al programa Hospital Amic", ha afegit Miquel Pons.

3000PX 10 Cursa Solidaria ESPLUGUES

Recupera també el recorregut de deu quilòmetres. En aquesta edició, tots els diners recaptats aniran destinats a finançar activitats del programa Hospital Amic a la Casa de Sofia, un centre d'atenció a infants amb malaltia minoritària i cronicitat complexa ubicat a Esplugues i gestionat per Sant Joan de Déu. 

Una cursa que són moltes curses

La Cursa Solidària és un esdeveniment obert a tothom, inclusiva, una festa de l'esport i la solidaritat, fet que explica que no és només una cursa, sinó moltes. Enguany es recupera la Cursa Solidària de 10 quilòmetres, que compta amb una capacitat de 500 corredores i corredors. En aquest cas és d'una categoria única i està dirigida a persones nascudes l'any 2005 i tots els anteriors. 

34435413270 3dfbaf20c7

A banda, se celebrarà la Cursa de 5 quilòmetres. En aquest cas, es competirà per diferents franges d'edat i tindrà una capacitat de 700 participants. Està oberta també a persones nascudes abans del 2005 (aquest any també inclòs). 

Les curses de TOTS els infants

A mig matí tindran lloc la cursa de promoció (1.900 metres) i la minicursa (1.050 metres). En el cas de la primera es dirigeix a les franges d'edat que correspon a aleví (nascudes i nascuts entre 2010 i 2011), infantil (2008-2009), cadet (2006-2007), així com a nenes i nens amb diversitat funcional que van néixer entre el 2006 i el 2011. 

A la minicursa les franges d'edat seran les que corresponen a pre-benjamí (2014-2015), benjamí (2012-2013). En aquest cas també està dirigida a nenes i nens amb diversitat funcional nascuts entre el 2012 i el 2015.

La sortida de totes les curses, que es desenvoluparan durant tot el matí s'ubicarà al carrer Alegria i l'arribada a plaça Catalunya. El preu de la inscripció serà de 10 euros en el cas de la cursa de 10 i 5 quilòmetres, i 3 euros en el cas de les dels més petits. 

També amb cadira de rodes

Podrà participar qualsevol persona prou preparada per poder assolir la distància amb garanties mèdiques, tenint en compte les edats establertes a l'apartat de distàncies. També es podrà participar amb cadires de rodes (que no siguin elèctriques). En el cas de les persones amb discapacitat visual hauran d'anar adequadament identificades i sense xip.  L'Associació Corresolidaris col·labora un any més amb la Cursa, tot coordinant el voluntariat de la Cursa. 

cadira

Saludable i zero emissions

La Cursa Solidària Ciutat d'Esplugues també avança en el compromís de l'Ajuntament per la sostenibilitat i els àmbits saludables. En aquest sentit, s'aprofundeix en aconseguir un esdeveniment zero emissions. Així, els vehicles que obriran i tancaran la cursa seran dues motos elèctriques. A més, entre les persones participants es repartirà aigua i fruita.

Hospital Amic a La Casa de Sofia

L'Hospital Amic és un programa de l'Hospital Sant Joan de Déu que inclou una sèrie d'activitats que acompanyen l'atenció sanitària dels seus pacients amb l'objectiu que la seva estada a l'hospital sigui el més agradable possible. Aquesta iniciativa acull intervencions, entre d'altres, dels pallassos d'hospital, musicoterapeutes, persones voluntàries i gossos.

C5MBUIXD5ZC6FPUN7KTQMUIS7E

Aquest programa està començant a desenvolupar-se també a La Casa de Sofia, un centre de Sant Joan de Déu ubicat a Esplugues i que atén a infants amb malaltia minoritària i cronicitat complexa. 

Redacció / Fotos: Aj. Esplugues-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
161

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix