L’INS Pallejà recapta 1.400 euros per l’AECC amb la III Milla de l’Institut

Imprimeix

La cursa atlètica va transcórrer pels carrers del municipi i va mostrar al poble el projecte transversal i interdisciplinari de l’alumnat

El municipi baixllobregatí va acollir, el passat divendres 8 d’abril, la tercera edició de la Milla de l’Institut per l’alumnat de l’INS Pallejà. Aquesta cursa tenia com principals objectius fomentar la pràctica esportiva, assolir el repte d’organitzar un esdeveniment esportiu i col·laborar amb l’Associació Espanyola contra el Càncer (AECC).

PHOTO 2022 04 08 10 11 032

Enguany, la cursa estava destinada, exclusivament, a l’alumnat de 1r i 4t  de l’ESO de l’INS de Pallejà repartits en quatre curses i dues categories. La Milla va transcórrer pels carrers de Pallejà i va mostrar al poble el projecte transversal i interdisciplinari de l’alumnat.  

unnamed 2048x1536

Després de tres mesos de feina, l’alumnat que es va distribuir per Departaments per repartir-se la feina i poder organitzar aquest esdeveniment esportiu, va concloure amb una donació de 1.400 euros per l’AECC. Aquesta associació treballa per educar en salut, recolzar i acompanyar a les persones malaltes i als seus familiars, i finançar projectes d’investigació que permetin un millor diagnòstic i un millor tractament del càncer. 

El projecte

Un projecte que va néixer fa quatre anys, però que, enguany ha celebrat la seva tercera edició perquè el segon any es va haver de suspendre a causa de la pandèmia de la Covid-19. Un projecte en què l’alumnat s’ha hagut d’organitzar i treballar en equip per resoldre una situació real i, que a més, els permetrà aprendre en clau competencial i generar un aprenentatge significatiu.

f76639c0 1cb7 4faf 977b ac001d03d472

La Milla és una cursa solidària d’1,609 metres organitzada per l’alumnat de 1r de Batxillerat de l’INS Pallejà dins del marc de la matèria d’Educació Física on els alumnes de Batxillerat s’han organitzat per Departaments per poder distribuir-se les diferents funcions. “El departament d’Administració s’ha encarregat de fer la Instància a l’Ajuntament, demanar permisos, gestionar inscripcions, determinar i fer els dorsals i gestionar els drets d’imatge. Per la seva banda, el de competició ha dissenyat el recorregut de la milla, les categories, el reglament i els participants. El de comunicació ha gestionat tot el que fa referència a la comunicació interna i externa de la Milla i el de disseny ha elaborat els cartells, les samarretes i el logotip de la Milla de l’Institut”, s’explica des del centre escolar.

A més, també s’ha comptat amb un departament de Logística “que ha buscat els materials necessaris per dur-la a terme i ha buscat col·laboradors que volguessin col·laborar amb el projecte; el de publicitat que ha mantingut actives les xarxes socials; el de Sanitat que ha redactat un protocol de lesió i un altre per atendre la situació de la pandèmia i fer una cursa segura; o el Social que hi ha posat el caràcter solidari buscant una raó social per la qual col·laborar i la manera de poder recaptar diners”. Tots això gestionat per un departament d’RRHH que ha assignat les diferents funcions a tots l’equip de la Milla i liderat per l’executiu que ha coordinat tots els diferents departaments. 

Redacció / Fotos: INS Pallejà