El Rugby Club Cornellà vol recuperar el seu l’esplendor

Imprimeix

Els dos equips amateurs -masculí i femení- jugaran les eliminatòries d’ascens

El Rugby Club Cornellà, que sempre ha estat un referent d’aquest esport a nivell català ¡ espanyol, està vivint, des de fa uns quants anys, una llarga travessa pel desert. Lluny queda la glòria de jugar a l’elit del rugbi nacional, la Divisió d’Honor. El club, però ha posat fil a l’agulla. Un grup de persones, encapçalades pel seu president Ángel Miño, han iniciat, des de fa un temps, un treball constant amb l’única finalitat de recuperar l’esplendor del passat esportiu d’una entitat amb més de noranta anys d’història. No és gens fàcil, però la il·lusió i la perseverança està donant els seus fruits.

Una gran temporada

Els primers brots verds ja són una realitat. De moment, els seus dos equips amateurs -masculí i femení- s’han classificat per jugar els playoff d’ascens.

4e9d13ab dda0 48b3 ba10 1c63f2316bc1

Els de Javier Perpiñá, que militen a la Tercera Catalana, han demostrat ser el millor de la categoria proclamant-se campions de la Lliga regular amb un balanç de sis victòries i dues derrotes. Ara, els toca la tasca més difícil, que no és altra que guanyar dos partits per ser l’any vinent a Segona Catalana per mèrits propis.

ed2637ce 54e2 4c2d 8ad2 9906ac14e2e0

El primer repte serà a semifinals, on els cornellanencs s’enfrontaran al CR Carboners de Terrassa -quarts a la classificació final- a l’Estadi Municipal Pilar Pons (2 d’abril a les 16 hores). Una eliminatòria que es preveu molt igualada. Si guanyen, es classificaran per a la final on es trobaran al Sitges B o l’INEF BCN, els altres dos semifinalistes.

1ed6bef5 166b 4917 863e e2216fcc3424

D’altra banda, l’amateur femení, que ha jugat a la Primera Catalana, va finalitzar en quarta posició de la classificació. Les noies que dirigeix Xavier Caparrós ho tenen una mica més complicat perquè s’enfrontaran en semifinals al VPC Andorra, invicte a la primera fase de la competició. A més, el partit es disputarà al Principat (3 d’abril a les 15 hores). El guanyador d’aquesta eliminatòria s’enfrontarà al vencedor de l’altra semifinal que emparella el CEU de Barcelona i el GEiEG de Girona. Està en joc una plaça per a la Divisió d’Honor Catalana. L’equip, format per jugadores del Castelldefels Rugby Unión Club i l’RC Cornellà, estan decidides a donar la sorpresa.

II Campus de Setmana Santa

D’altra banda, una de les activitats que organitzarà pròximament l’entitat és el Campus de Setmana Santa, que enguany arriba a la segona edició. Una proposta esportiva dirigida a nens de 4 a 15 anys que es farà de l’11 al 14 d’abril. Ja són obertes les inscripcions. 

Redacció / Fotos: Matías Plaza-RC Cornellà