L’RCDE Stadium es tenyeix de vermell divuit anys després

Imprimeix

Va debutar el corberenc David Raya i el martorellenc Èric García també va estar a l’onze titular

L’RCDE Stadium va viure aquest dissabte una nit històrica amb el retorn de la selecció espanyola de futbol a terres catalanes després de divuit anys d'espera i milers d'afeccionats de ‘la Roja’ han respost a la trucada tenyint de vermell el coliseu blanc-i-blau i els seus voltants.

Ni el caràcter amistós del partit entre Espanya i Albània, ni la lesió que va patir en l'entrenament de dijous i va impedir la compareixença de l'ídol local, el davanter Raúl de Tomás, han variat un àpex l'ambient festiu de la jornada.

008e626a 32ca 47d6 ae2d bec72d5282c1 media libre aspect ratio default 0

El centre comercial Splau, adjacent a l'estadi espanyolista, van concentrar les activitats prèvies al partit, amb la ubicació d'una 'fan zone' de la Roja amb multitud d'esdeveniments i actes durant tota la jornada de divendres i dissabte fins a 45 minuts abans de l'inici del partit. Centenars de persones van aguantar més de mitja hora de cua per fotografiar-se al costat del trofeu del Mundial i les dues últimes Eurocopes guanyades per la selecció espanyola, l'atracció més reeixida d'aquesta zona per als afeccionats organitzada per la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) en la que també es van acollir tornejos d''e-sports' i espectacles musicals.

Entre els milers d'assistents que abans del partit s'han congregat als voltants del RCDE Stadium hi havia públic familiar i, sobretot, els joves aficionats que en la seva immensa majoria no havien nascut quan Espanya va disputar el seu partit a Catalunya, el 18 de febrer del 2004 en un amistós contra la selecció del Perú disputat a l'estadi Olímpic de Montjuïc. Abundaven les banderes i bufandes amb els colors d'Espanya, però també molts escuts de l'Espanyol i alguna jaqueta del Barcelona, el Reial Madrid i el Betis.

Les aglomeracions fora de l'estadi es va traduir en un ple gairebé absolut i un ambient festiu des de molt abans de la xiulada inicial. Encara quedaven molts afeccionats per entrar quan van saltar els jugadors espanyols a escalfar, però els presents els van rebre amb una sonora ovació i fent onejar les bufandes.

371

Mentre els vint-i-dos protagonistes saltaven al terreny de joc es va desplegar una bandera espanyola amb el lema 'Barcelona amb la selecció' que va cobrir la primera graderia d'un dels fons.

Debutant

El porter del Brentford , el corberenc David Raya, va debutar com a titular amb la selecció espanyola en el partit amistós contra Albània a l’RCDE Stadium. Va ser la principal novetat en l'onze titular de Luis Enrique per afrontar el primer partit del combinat espanyol de l'any 2022.

1648313530 410203 1648330313 noticia normal

"Em vaig assabentar en la xerrada abans de venir al camp. Aquí m'ho va dir. Feliç de poder debutar i més com a titular i aquí a casa. No ho esperava. És un dia que marcarà la meva vida i tota la meva carrera. És un somni per a mi compliment i per a tota la meva família', va dir en Televisió Espanyola el porter. "Estic molt content. Hem pogut treballar molt bé davant un equip molt dur que ens ha creat problemes i hem pogut resoldre-ho en la segona part", va afegir

D’altra banda, el martorellenc Eric Garcia, que va ser titular amb ‘la Vermella’ va explicar que "aquest partit ens va bé per a veure que qualsevol rival et planta cara.També ens ve bé per a adonar-nos del complicat que és classificar-se de forma directa per al Mundial".

47f4cebd f9f4 4315 b65e c40f54eaafd6 alta libre aspect ratio default 0

A més es va felicitar per la victòria: "Feia molt de temps que no jugàvem junts i sempre és important guanyar. Sabíem que anava a ser un partit complicat, perquè el míster ens havia advertit de la qualitat de les seves individualitats i de la seva capacitat per a defensar i sortir al contraatac". El jugador de l’FC Barcelona va explicar que, encara que fos en un amistós, “sempre és important guanyar. Quan un surt al camp l'única cosa que vull és guanyar. Al final l'equip ha tingut una reacció molt bona després de l’1-1. Això ens va bé per a adonar-nos que qualsevol rival et pot plantar cara.”

FITXA TÈCNICA

Espanya – Albània (2-1)

ESPANYA: David Raya; Carvajal (Azpilicueta, 71’), Éric García, Pau Torres, Marcos Alonso (Jordi Alba, 63’); Rodri, Gavi (Dani Olmo, 63’), Pedri; Sarabia (Carlos Soler 63’), Ferran Torres i Morata (Yéremi Pino, 71’).

ALBÀNIA: Berisha; Ismajli, Kumbulla, Djimsiti; Balliu (Roshi, 83’), Laci (Aslani, 78’), Gjasula (Ramadani, 59’), Hysaj, Baré; Broja (Manaj, 83’) i Cikalleshi (Uzuni, 59’).

GOLS: 1-0 (75’): Torres. 1-1 (85’): Uzuni. 2-1 (90’) Dani Olmo.

ÀRBITRE: Trustin Farrugia Cann (Malta). Va amonestar a Djimsiti (min.44).

CAMP: L’RCDE Stadium. Un total de 35.444 espectadores.

Redacció / Fotos: RFEF