Alejandro Rodríguez i Sandra Asín guanyen la XVII Marató del Mediterrani

La prova atlètica castelldefelenca va aplegar uns 2.500 corredors en les seves diferents distàncies

El migfondista Alejandro Rodríguez Pritchard (l’Hospitalet At.), amb un temps d’1h08’24’’ i l'egarenca Sandra Asín (Run With Leiva) amb una marca d’1h24’02’’ es van proclamar vencedors absoluts de la mitja marató de la dissetena edició del RACC-Marató del Mediterrani que ahir al matí es va disputar a Castelldefels amb la participació de 2.485 corredors, un trenta per cent femenins (715).

cursa marato 4

Una temperatura de 12ºC, una humitat del 75%i una mica de vent lateral va acompanyar als corredors sobre un circuit pla i amb tres recorreguts diferenciats segons la distància.

marato cursa 2

El riberenc Alejandro Rodríguez va dominar la prova de principi a fi amb una gran sortida i un alt ritme que li va permetre passar ja pel quilòmetre deu amb una mica més de tres minuts d'avantatge (32’36’’) sobre un grup perseguidor de cinc corredors encapçalats per Erik Wang-Bruun (FondiesTeam), Pablo Tarditti (Corredors. Cat) i Víctor Gascó (Indep.), amb 35’41’’. vEl ritme de Rodríguez no el van poder seguir els seus rivals i s'imposava, amb gairebé nou minuts d'avantatge sobre Erik Wang-Bruun i Pablo Tarditti, que acabaven segon i tercer amb el mateix temps 1h17’17’’, a 20 segons ho feia Víctor Gascó (1h17’37’’).

marato cursa 3D’altra banda, la corredora de Terrassa, Sandra Asín (Run With Leiva), va guanyar superant la vallesana Elisabeth Martín (CA Granollers), segona amb 1h27’23’’, en una mica més de tres minuts després d'haver mantingut ambdues un atapeït duel durant més de la meitat del recorregut. Un canvi de ritme d'Asin en els últims tres quilòmetres va ser decisiu.

En la Marató per equips, el liderat per Erik Wang-Bruun i Pablo Tarditti va vèncer en categoria masculina amb un temps de 2h34’34’’. En la femenina, l'equip de María del Carmen Vázquez i Gemma Cambra va dominar amb un registre de 3h09’10’’.

En la distància de 10 km, el corredor Marc García (JA Berga) es va imposar amb un registre de 32’36’’ en categoria masculina i la italiana Elisa Melilli, guanyadora en la distància de la Mitja Marató de la prova en 2018 i 2020, va vèncer amb autoritat amb un crono de 37’08’’. Destacar la victòria de Laura Vílchez, campiona d'Espanya Màster dels 5.000 metres, en els cinc, amb un crono de 18’25’’.