Andrei Xepkin, amb la mirada posada a Ucraïna

L'exjugador de l’FC Barcelona està vivint amb angoixa el conflicte bèl·lic del seu país d'origen

L'exjugador hispanoucraïnès, Andrei Xepkin, membre del 'Dream Team' del Barça, està vivint amb angoixa el conflicte bèl·lic del seu país d'origen i ha reconegut aquest dijous que li dol “al cor tot el que està passant a Ucraïna”. Xepkin, que resideix a Sant Feliu de Llobregat, és en l'actualitat supervisor i formador a La Masia de la Ciutat Esportiva 'Joan Gamper' del Barça a Sant Joan Despí.

andrey xepkin

“Aquesta situació m'està afectant enormement i la meva vida aquí ha canviat perquè, estic patint per tot el que està passant al meu país i crec que ja he dit tot el que penso amb això”, ha comentat. L'exjugador no pot controlar l'emoció. “Estic plorant pel meu país. Cal parar la guerra ja, perquè és un patiment que està passant el poble, amb víctimes per les dues parts i no hi ha cap causa que ho justifiqui”, ha afegit.

La seva major preocupació està en els familiars que encara té a la seva localitat natal de Nova Kajovka a 250 km al sud-oest de Zaporoshye. Aquesta ciutat ha caigut en mans de les forces russes i és un punt estratègic, ja que en ella es troba la presa, la central hidroelèctrica i l'embassament de Kajovka, un llac artificial format sobre el curs del riu Dniéper i del que parteix el canal de Krimski, que proveeix d'aigua a Crimea.

ooooo andreixepkin

Considera que no ha de barrejar-se l'esport amb la política i per això no vol estendre's en valoracions. “Estic passant per un moment molt complicat, de molta angoixa i vull que la gent entengui la meva situació”, ha conclòs. 

Una llarga trajectòria

Xepkin, que va jugar al Barça des de 1993 a 2005 i la segona part de la temporada 2007-2008, és al costat de Xavi O'Callaghan i David Barrufet, l'únic jugador europeu amb set títols de la Lliga de Campions (sis amb el Barça i una amb el Kiel).

Va néixer l'1 de maig de 1965 a Nova Kajovka, llavors Unió Soviètica (avui Ucraïna). Va iniciar la seva carrera esportiva a Kíev el 1982, en l'equip Selkhozakademia, que va jugar en la 1a lliga del campionat de la URSS. D'allí va fitxar amb el ZII de Zaporozhye en la principal lliga del campionat de la URSS (1986-1991).

andrei xepkin fd103ac5 7faf 4214 92ac 26db02554bb resize 750

Va ser preseleccionat per l'equip nacional de la URSS per als Jocs olímpics de Seül 1988, tot i que finalment va ser descartat, en el Mundial de 1990 va aconseguir la medalla de plata amb la URSS.

Després de la caiguda de la Unió Soviètica i la independència d'Ucraïna (1991), Xepkin es va traslladar a Espanya per fitxar amb el Maristas Màlaga (1991-1992). Des del 1992 al 1997 va jugar amb la Selecció d'Ucraïna (entre la URSS i Ucraïna va disputar 165 partits).

El 20 de setembre del 1997 va obtenir la nacionalitat espanyola. Amb la Selecció Espanyola va obtenir la medalla de plata en l'Europeu del 1998 i el bronze en el del 2000, a més de la medalla de bronze en els Jocs de Sydney 2000. Va marcar 226 gols en 80 partits amb la Selecció.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
167

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix