L’FC Barcelona retirarà la samarreta del castelldefelenc Aitor Egurrola

“Un té una edat i era conscient que aquest moment podia arribar en qualsevol moment, per això he gaudit tant en aquestes últimes temporades”, ha dit el jugador d’hoquei patins

El president del Barcelona, Joan Laporta, ha anunciat aquest dijous la retirada de la samarreta del porter internacional d'hoquei patins, Aitor Egurrola, l'esportista més llorejat en la història del club (77), qui penjarà els patins quan acabi el curs amb 42 anys i després de 27 campanyes al Barça i 24 en el primer equip.

Laporta ha acompanyat avui dijous al matí Egurrola en una roda de premsa celebrada a l'Auditori 1899 del Camp Nou perquè el porter expliqués els motius de la seva retirada, anunciada pel club el passat 21 de febrer.

El porter ha explicat que la seva voluntat era continuar jugant una temporada més, però que “per desgràcia el Barça em va comunicar fa un parell de setmanes que, en una decisió consensuada entre l'àrea directiva i l'àrea tècnica, havia acordat no renovar el contracte”, que venç el 30 de juny. Davant d'aquesta realitat i, convençut que no volia defensar la porteria de cap altre equip que no fos el Barça, “vam acordar amb el club anunciar oficialment que penjo els patins a final de temporada.”

roda egurroa 2

Qüestionat per com li va sentar la notícia, Egurrola ha afirmat que “mentiria si digués que molt bé” i ha reconegut que li hagués agradat prendre ell la decisió de penjar els patins, tot i que es va mostrar comprensiu amb el club doncs ha de “prendre decisions difícils,”

“Un té una edat. Era conscient que aquest moment podia arribar en qualsevol moment. Per això he gaudit tant en aquestes últimes temporades. Quan vaig començar amb 18 anys ni em plantejava poder jugar fins als 30, imagina't fins als 42 anys i al millor club del món”, ha dit el jugador castelldefelenc.

Egurrola ha reconegut la “resignació” que sent per la retirada i ha dit que serà “dur” començar una nova vida fora de l'esport professional perquè “són molts anys de rutines” però “és llei de vida.”

Manté la flama

“M'agradaria ser recordat com un bon company, per a mi el vessant humà és la més important. L'alegria i motivació d'entrenar cada dia és el que ha mantingut viva la flama. Quan acabava cada temporada tenia ganes que començar de nou al costat dels meus companys i amics”, ha afirmat el porter.

Captura de pantalla 2022 03 03 a las 15.11.25

Qüestionat pel títol pel què guarda més afecte, el porter no ha dubtat: “L'última Copa d'Europa a Porto, perquè veníem d'uns quants anys sense aconseguir-la, i la que vaig poder aixecar com a capità al Palau Blaugrana amb la nostra gent.”

El porter ha confirmat que el Barça li ha plantejat unir-se a l'estructura del club: “M'han deixat les portes obertes, però de moment treballo en l'empresa que comparteixo amb el meu germà. Si en algun moment m'ho plantegés, seria amb temps.”

Laporta: “És una llegenda viva del Barça”

Laporta, que no ha respost preguntes dels periodistes, ha definit Egurrola com “una llegenda viva del Barça i una referència per tots nosaltres, un home exemplar dels que fa que aquest club sigui més que un club.”

egurrola roda 5

“El club pren decisions, però el Barça sempre serà la teva casa i necessitem persones com tu. Un home amb les teves virtuts, que s'ha format com a profesional, però també acadèmicament, és necessari en un club que volem que sigui una gran família. També per uns valors que et fan ser exemplar”, ha dit el president del club blaugrana.

Un honor

Egurrola ha reconegut estar “nerviós i orgullós” abans d'iniciar un sentit discurs d'agraïment en el qual no ha pogut evitar emocionar-se en agrair el suport de la seva família. “Ha estat un honor defensar l'escut del Barça durant més de 20 anys. Sempre podré dir orgullós que vaig pertànyer al club que porto al cor”, ha dit el porter, qui també ha reconegut com l'han ajudat en la seva carrera el Castelldefels i l'Horta, clubs en què es va formar, així com les federacions espanyola i catalana, i els serveis mèdics del Barça.

egurrola roda 6

L'homenatjat ha rebut en més d'una ocasió l'ovació tancada dels assistents, entre els quals es trobava la plantilla i el cos tècnic del Barça d'hoquei patins, i representants de la directiva i de les diferents seccions del club, com l'entrenador del primer equip de futbol, Xavi Hernández, i el 'manager' del Barça de bàsquet, Juan Carlos Navarro.

Extens currículum

Egurrola, que el 24 de juny compleix 42 anys, és l'esportista més llorejat en la història de l'entitat en totes les disciplines professionals en haver alçat un total de 77 títols.

roda egurroa 1

El porter encara pot arribar als 80 entorxats abans del 30 de juny, quan acaba el seu contracte, ja que el Barça encara aspira a guanyar la Copa del Rei, la 'Golden Cup' i la Parlem OK Lliga.

Format al Castelldefels i l'Horta, el porter va arribar al Barça en edat juvenil l'estiu de 1995 i va debutar amb el primer equip als 18 anys, el 31 d'octubre del 1998. Amb la selecció espanyola ha conquistat dos Europeus i dues Copes de les Nacions.

Redacció / Fotos-Vídeo: FCB

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
165

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix