Laia Sanz: “Si no ens precipiten podrem fer un bon Dakar”

La pilot de Corbera de Llobregat s’estrenarà a la modalitat de cotxes al Dakar

Després d'onze edicions del Dakar en motos a favor seu, Laia Sanz debutarà el proper dia 1 de gener en cotxes als comandaments d'un Mercedes All4 Racing, una cita que afronta amb sensacions positives, si bé apunta que l'objectiu és acabar la prova cosa que qualifica de “molt complicada". La de Corbera de Llobregat es mostra il·lusionada “de començar aquesta aventura” que viu amb les sensacions d'”una novençana” que per vegada primera disputa el ral·li més dur del món. “Torno a tenir les sensacions de fa deu anys quan vaig debutar en motos. Igual que llavors vaig sense saber que és el que em trobaré i en una situació nova”, afirma.

FF8whbHXEAc4bKY

Sobre el recorregut de la prova, que es disputarà a Aràbia Saudita, explica la pilot catalana que “hi haurà dunes gairebé cada dia” pel que preveu “una navegació complicada. Serà dur, però també ràpid. Si no ens precipitem podrem fer un bon Dakar. A més compto amb un molt bon equip darrere”, comenta.

El canvi de competir amb una moto a fer-ho amb un cotxe ha estat, segons Sanz, a què “s'han donat molts factors per considerar que era el moment adequat del canvi” de modalitat. “El Dakar amb moto és molt exigent i els últims anys han estat difícils; és el pas natural d'un pilot de motos en el Dakar”, admet.

FGVoYngXEAYtMh1

Als seus 36 anys, a més dels seus catorze títols mundials de trial, suma també sis títols mundials d'Enduro, onze participacions (2011-2021) al Ral·li Dakar, en la que ha vençut en la categoria femenina en totes elles, aconseguint un novè lloc absolut el 2015, el millor resultat femení de la història del ral·li. El Dakar 2022 té un recorregut total de 8.000 quilòmetres, amb 4.300 km d'especial cronometrats repartits en 12 etapes, en els que Sanz s'enfrontarà a 91 pilots, només 2 femenins.

Prova prèvia

El passat dia 11 de desembre, la pilot de KH7 va realitzar el seu últim test al Ral·li Hail d'Aràbia Saudita, finalitzant en vuitena posició, setena en la categoria T1, amb el cotxe i al costat del que serà el seu copilot, l'italià Maurizio Gerini, també de 36 anys, que procedeix del motociclisme i que també debutarà en cotxes. “Em vaig adaptar bé al cotxe i aquesta prova em va servir per agafar soltesa i ritme de competició de cara al Dakar. Això ens va permetre marcar bons cronos i rodar prop dels cinc primers llocs”, valora Sanz.

FGVoYxiWUAIANHS

En aquest sentit, fa una valoració “superpositiva” de l'última carrera que, segons destaca, li va servir “per anar entenent i coneixent millor el cotxe.”

Company

Sobre el seu company, Sanz ho considera com “un bon copilot, gran navegant”, que té “idea de mecànica” i està convençuda que es complementaran “molt bé”. La pilot catalana ja va tenir al febrer la seva primera experiència en les quatre rodes, al volant d'un 'buggy' lleuger Can-Am, al costat de Lucas Cruz, el copilot tricampió del Dakar en la Baixa Dubai.

FGbkb 3WYAoWxWn

Posteriorment, el passat mes de maig va competir al Ral·li d'Andalusia als comandaments del Mini All4Racing, on va tenir com a copilot Dani Oliveras. El Primax X-Raid Team va aconseguir guanyar el Dakar 2020 amb l'espanyol Carlos Sanz i ara espera ser protagonista amb Laia Sanz, que en l'edició de 2015 es va convertir en la dona millor classificada sobre dues rodes en la història del Dakar.

Redacció / Fotos: Laia Sanz

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
159

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix