Ait Alibou i Oboukir, campions de Catalunya dels 5km a Viladecans

Marc Garcia i Elisa Melilli es van imposar a La Sansi sobre un recorregut de deu quilòmetres

El corredor hispà-marroquí, Lahcen Ait Alibou, amb un temps de 14’17’’, i Douae Ouboukir, amb un registre de 16’27’’, es van proclamar ahir diumenge a Viladecans campions de Catalunya de 5 quilòmetres en ruta, en la competició dins de la catorzena edició de La Sansi de Viladecans en la qual han pres la sortida 1.500 participants.

sansi2021 2

Lahcen Ait Alibou, de 25 anys, arribava com a favorit a la prova després de la seva gran carrera la passada setmana en el cross de Granollers, on va ser segon a poc temps del guanyador, l'uruguaià Santiago Catrofe. Aquest diumenge ho va demostrar en una gran carrera enfront del seu gran rival, Abdenasser Oukhelfen (Unicaja Jaén), al que ha superat a l'esprint per imposar-se amb un temps de 14’17’’, tres segons menys que Oukhelfen (14’20’’). A dos segons del segon va entrar el tercer classificat, el corredor de Tàrrega Xavier Badia (14’22’’), actual campió català dels 10 quilòmetres.

265691356 4845927595464224 624123351701461329 n

Tampoc va fallar la hispana-marroquina resident a Barcelona, Douae Ouboukir, coneguda com l'atleta descalça per córrer sense sabatilles la majoria de les seves proves. La passada setmana va derrotar l'olímpica Marta Galimany a Granollers i aquest diumenge va batre la seva marca personal (16’43’’/2020) per imposar-se amb un temps de 16’27’’, amb deu segons d'avantatge sobre Cristina Silva (IronWill), guanyadora de la Cursa de la Mercè de Barcelona 2021, segona amb 16’37’’. Tercera va acabar la catalana Marta Romance, amb un registre de 16’59’’.

sansi2022 3

Oboukir, de 25 anys i campiona de Catalunya de cros en 2020 i 2021, tanca així un any brillant, encara que no ha pogut batre el rècord català de la distància, que ostenta la corredora de Banyoles Esther Guerrero (New Balanç) amb un temps de 16’03’’ (2020).

La Sansi de Viladecans també va comptar amb una prova sobre els 10 km amb victòria de Marc Garcia (JA Berga), amb un temps de 30’49’’ en categoria masculina, i Elisa Melilli (Indep.) en la prova femenina, que va aturar el cronòmetre en 38’11’’.