Laia Sanz prepara la seva participació al Dakar 2022

Imprimeix

Des d’avui participa en el Ral·li Hail d'Aràbia Saudita als comandaments del Mini All4 Racing del Primax X-raid Team

Laia Sanz fa la seva última prova abans del seu debut en el Ral·li Dakar 2022 en el Ral·li Hail d'Aràbia Saudita als comandaments del Mini All4 Racing del Primax X-raid Team, al costat de l'italià Maurizio Gerini, que s'estrenarà com el seu copilot. La prova, que comença avui dimecres, és l'última puntuable per a la Copa del Món FIA de Rallies Cross Country.

FGB2llzXMA4SjDM

FF8whbHXEAc4bKY

“El Ral·li Hail és la nostra última prova prèvia al Dakar. Era una cita que no podíem saltar-nos, perquè ens permetrà habituar-nos al cotxe, preparar detalls i adaptar-nos Maurizio i jo quant a la navegació i la comunicació entre nosaltres poques setmanes abans del nostre debut en el Dakar”, ha comentat Sanz

La de Corbera de Llobregat, que ha finalitzat onze vegades el Dakar amb moto, ha completat ja diverses jornades d'entrenaments de navegació amb Gerini en les últimes setmanes per tractar de compenetrar-se de la millor forma possible abans de la gran cita.

FGB2k0GWYAkmqDw

El Ral·li Hail es disputa als voltants de la ciutat saudita d'aquest nom, al nord-oest del país, on també arrencarà la primera etapa real del Dakar 2022 el proper 2 de gener, després del pròleg de Jedah a Hail del dia 1. Les quatre etapes que conformaran l'esdeveniment saudita se celebraran els dies 8, 9, 10 i 11 de desembre sobre un total de 1.753 quilòmetres, dels quals 969 seran cronometrats.

Sanz no es marca com a objectiu “cap resultat” sinó “aprendre tot el possible, provar diferents posades a punt del cotxe, agafar més soltesa al volant i arribar amb una mica més de rodatge a l'1 de gener.”

256757307 443281460496729 713694380828633047 n

Sanz i Gerini s'enfrontaran en la carrera a prop de 30 rivals entre els quals figuren noms del calibre de Nasser Al Attiyah, el local Yazeed Al Rajhi o Vladimir Vasilyev, entre d'altres.

D’altra banda, abans que finalitzi l'any, encara li quedarà per disputar l'última prova de l'Extreme E a Dorset (Regne Unit) el 18 i 19 de desembre.

Redacció / Fotos: Laia Sanz