Marc Gasol, dels Lakers de Los Angeles a Girona

Imprimeix

El pivot de Sant Boi de Llobregat, actual president del club, va fer oficial ahir el seu retorn a l’equip blanc-i-vermell on va jugar del 2006 i 2008

Marc Gasol va fer oficial ahir dijous el seu retorn a Girona, on va jugar i va brillar amb l'Akasvayu, del 2006 al 2008, i el seu fitxatge pel Bàsquet Girona, el club que va crear i presideix i que ara competeix en la LEB Or, la segona categoria del bàsquet espanyol.

FFED 0kWYAcWu3s

El pivot de Sant Boi de Llobregat, de 36 anys (29/01/1985), va anunciar la seva decisió en un acte públic al pavelló de Fontajau, i ha admès estar “molt emocionat i il·lusionat” i que tenia “moltes ganes” de continuar fent el que més li agrada, “jugar al bàsquet. És un repte, difícil i diferent”, i que el que més li venia de gust és fer-ho a Girona. A més va explicar que sempre ha tingut “un vincle i una relació emocional amb la ciutat.” 

FFED 0lX0AMbpEb

Gasol va afirmar també, que “l'opció de jugar a Girona va ser la primera i l'única”, una vegada va decidir ajornar la seva retirada, encara que va admetre que és conscient que “podria jugar més amunt”. A més va reconèixer que “si no hagués estat el Girona segurament hagués estat el Barça”, però va insistir que ni tan sols va començar a plantejar-se “altres opcions. És el camí que volia seguir”.  També va remarcar que la seva intenció és aportar la seva experiència als seus companys, “ajudar a millorar, ser referència per a tota la base”, demostrar el seu compromís i implicació amb el club i la ciutat, “gaudir cada dia i retornar l'agraïment al territori de Girona”. “El que més valora una persona és el temps, i em fa il·lusió donar el meu temps al Girona”, va afirmar. “Era una oportunitat que no es podia rebutjar”, va afegir Marc.

FFD63kdXMAY0lU3

Marc, amb la indumentària del Girona i el '33', també ha afegit que té “moltes ganes” de debutar amb el seu nou equip i ha revelat que la seva estrena amb el Bàsquet Girona podria arribar el 3 de desembre, en el partit entre el quadre català i el Peñas Huesca, en el qual l'equip intentarà detenir la ratxa de set derrotes seguides.

FFED zaXMAsP Ou

El pivot barceloní ha posat fi així a setmanes d'incògnites i especulacions en les quals el seu nom ha estat molt relacionat, també, amb el Barcelona.

Trajectòria

Abans de convertir-se en una estrella de l'NBA, i de la selecció espanyola, Marc era el germà de Pau. Un jugador gran que arrossegat per l'esclat del seu germà mostrava potencial per a l'esport de la cistella, però que no acabava de fer el pas definitiu. Marc va seguir en Pau i se'n va anar als Estats Units on va jugar al Lausanne Collegiate Scholl dos anys, del 2001 al 2003, i a partir d'aquí va decidir seguir el seu propi camí.

16313805290259

Primer va fitxar pel Barcelona, però en les tres temporades, 2003-2006, que va pertànyer a la disciplina blaugrana no va acabar de despuntar pel que va decidir fer un gir a la seva carrera, després que en el Mundial 2006, gairebé de rebot, formés part de la selecció espanyola que es va adjudicar la medalla d'or en el Mundial del Japó el 2006.

Marc Gasol

Ja amb 21 anys, Marc va ser cedit a l'Akasvayu Girona produint-se el seu enlairament com a jugador, fins al punt que en el seu segon any a Girona va ser nomenat onze vegades jugador de la setmana en l'ACB, superant el rècord que fins llavors tenia un tal Arvydas Sabonis. Va ser seleccionat pels Lakers en la segona ronda del draft, elecció 48, del 2007 i el 2008 els Memphis Grizzlies es fan amb els seus drets en una operació que va enviar Pau a l'equip de Los Ángeles. Marc fitxa pel Memphis i debuta, sent el novè espanyol a fer-ho, en un partit contra Houston Rockets de titular signant 12 punts i 12 rebots. A partir d'aquell moment la llegenda no fa sinó créixer i acumular medalles amb la selecció i guardons en l'NBA. Dues vegades campió del Món amb Espanya, 2006 i 2019; campió de l'NBA amb Toronto Raptors el 2019; dues medalles d'or en Europeus, 2009 i 2011, dues plates olímpiques el 2008 i 2012, una d’argent en l'Europeu del 2007, dos bronzes en els Europeus del 2013 i el 2017. Tres vegades All Star de l'NBA el 2012, 2015 i 2017, millor defensor de l'NBA el 2013, millor quintet de l'NBA 2015 i molts altres.

GettyImages 1071625450

marc gasol raptors ftrjpg ujr7jii6zwqu10a7yxa0r4kfi

marc gasol efe U71630525045pea 620x349abc

Al marge d'èxits i triomfs, Marc forma una família, està casat i té dos fills, i el 2014 adquireix el Bàsquet Girona, del qual n'és president, el 2014. Per donar-li certa estabilitat al club en el qual va començar de debò la seva carrera. Ara, amb 36 anys, i després d'abandonar l'NBA -el seu darrer equip va ser els Lakers- per decisió pròpia ha decidit fitxar-se a si mateix i treure l'equip dels últims llocs de la classificació de la LEB Or.

Marçal Fontanals / Fotos-Vídeo: Bàsquet Girona-Arxiu