La corberenca Laia Sanz ja té cotxe per al Dakar 2022

Imprimeix

Pilotarà un Mini ALL4 Racing de X-Raid i tindrà com a copilot Maurizio Gerini 

Laia Sanz pilotarà un Mini ALL4 Racing de X-Raid. A més, tindrà com a copilot a l’italià Maurizio Gerini. La pilot de Corbera de Llobregat tanca, d’aquesta manera, tanca així de la seva etapa dakariana en dues rodes per a emprendre un nou capítol en la seva vida esportiva. "Després d'onze edicions del Dakar amb moto, crec que he aconseguit coses que no hauria imaginat abans de participar en el meu primer Dakar. Han estat grans resultats, vivències molt bones, però també dures i crec que per moltes coses era el moment de fer un canvi", ha explicat Laia durant la presentació del seu nou vehicle.

FEebyFQWUAIIyj1

"Durant la meva carrera esportiva, sempre m'ha agradat sortir de la zona de confort i ara em llanço a una nova aventura. Serà amb cotxe, amb un MINI 4x4 de X-raid i em fa molta il·lusió", ha destacat. "Crec que aquest vehicle em dóna garanties de no tenir problemes, de fer un bon debut i, sobretot, d'intentar acabar el Dakar, aprendre el màxim possible i tractar fer-ho tan bé com sigui possible", diu il·lusionada Laia, a qui acompanya –com és habitual– KH7, la marca de productes de neteja que es va unir a ella en 2011 per al seu primer Dakar.

L’expilot de motos ja ha fet els seus primers passos en quatre rodes. Primer en les 24 Hores de Barcelona i després ha disputat algun raid amb un SSV i sobretot és pilot d'Acciona, fent equip amb Carlos Sainz, en l'Extremi E.

FEebxpiXwAkbCtb

El Mini no és completament desconegut per a Laia. Ja ho va pilotar en ocasió de la Baixa Andalusia, però abans del Dakar farà una altra prova per a millorar el ritme i l'adaptació, així com la compenetració amb el seu copilot, Maurizio Gerini, ja que en la Baixa Andalusia va portar a Dani Oliveras al seu costat.

"De cara a preparar el debut en cotxes al Dakar, competirem en la Baixa Hail, a Aràbia, en una zona i terreny molt similar al del Dakar. Allí esperem començar a compenetrar-nos i sumar quilòmetres que seran molt importants per a arribar amb una mica de rodatge a la línia de sortida del pròxim 1 de gener", ha assenyalat. La Baixa Hail es disputa del 6 a l'11 de desembre i és puntuable per a la Copa del Món de Baixes.

Onze participacions

Cal recordar que Laia Sanz ¡, a les seves onze participacions al Dakar –amb un novè lloc absolut com a millor resultat–, li uneix ni més ni menys que vint títols de campiona del món de trial –catorze corones– i de enduro –sis corones–; precisament aquest any 2021, en el seu retorn a aquestes dues especialitats, ha aconseguit recuperar els títols.

vzKSO42l

Gerini és motard i coneix a Laia per les seves participacions al Dakar, en la qual ha estat dues vegades guanyador de la categoria marató. Laia confia en ell "perquè té experiència en la prova i és gran navegant".

Redacció / Fotos: Laia Sanz