Mercè Martí participarà al Dakar 2022 amb un equip íntegrament femení

La santfeliuenca liderarà l’equip CMR Group Women Dakar Team i tindrà com a copilot l’andorrana Margot Llobera

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha presentat aquesta tarda el primer equip íntegrament femení que participarà al Dakar 2022 de l’1 al 14 de gener i que compta amb la col·laboració de la Secretaria General de l’Esport. En l’acte també han intervingut la pilot de l’equip, la santfeliuenca Mercè Martí, que ha explicat que amb la participació al Dakar també mostraran “l’empoderament de la dona”, i el president de la Federació d’Automobilisme de Catalunya, Joan Ollé, que ha celebrat el “repte insòlit” que farà l’equip CMR Group Women Dakar Team. Competiran a la categoria de buggies (vehicles lleugers T3 i T4) amb un Can-am Maverick RS preparat por FN Speed Team.

a3dfde8a bb8a 49eb 98b0 e8d71374f401

BIG 047593617111621 02

Martí encapçala un equip format per l'andorrana Margot Llobera, el seu copilot, les mecàniques Jessica Nebra i Iona Hernández i amb Núria Gaja com a coordinadora de l'equip.

Captura de pantalla 2021 11 17 a las 7.17.44

andorradifusio rtva llobera presenta projecte fara debutar dakar 16112021205126

L'objectiu principal "acabar el Dakar, és una de les proves més dures del món. Per a mi és un any de trobar-me amb sensacions noves venint del món dels avions i el nostre èxit seria solucionar tots els problemes que ens trobem i acabar i arribar a la meta", diu Mercè. Durant la seva presentació, la santfeliuenca ha comentat que “feia tres anys que estava corrent les Porsche Classic Sèries després de tornar de la F1 dels avions. Se m'ha donat bé, m'ha agradat, m'ha enganxat i com el món està tan convuls i competir en avions cada vegada s'està fent més complicat i m'agrada estar vinculada al món de la competició abans del Covid ja em van plantejar la possibilitat de participar en el Dakar, però la pandèmia el va deixar a mig fer."

Potenciar l’esport femení

D’altra banda, Laura Vilagrà ha destacat que el Govern s’ha marcat com a prioritat potenciar l’esport femení. “Aquesta serà la legislatura de l’esport femení i elaborarem un pla estratègic que corregirà les desigualats”, ha indicat la consellera, que ha recordat que el primer pas d’aquest pla serà la celebració d’un congrés sobre dones i esports organitzat per la Generalitat. Les conclusions d’aquest congrés han de ser un dels pilars del pla estratègic.

BIG 609092517111621 02

L’acte de presentació de l’equip del Dakar s’ha organitzat als jardins del Palau de Pedralbes i la consellera ha felicitat les esportistes i les mecàniques perquè esdevendran uns “referents” i perquè ajudaran a donar més “visibilitat a les dones” en un dels “raids més durs del món”. En aquest sentit, Vilagrà ha subratllat que l’any vinent es destinaran 70 milions als pressupostos de la Generalitat en tot l’àmbit esportiu. De la seva banda, la secretària general de l’Esport, Anna Caula, també ha reivindicat la fortalesa de l’equip femení del Dakar perquè “trenca estereotips en un esport on no hi ha moltes dones.”

Qui és Mercè Martí?

Va nèixer a Sant Feliu de Llobregat el nou de setembre de 1968.  Va estudir a l’Escola de la Mare de Déu de la Mercè i després al col·legi Bon Salvador. El 1985 va marxar als Estats Units per estudiar COU i formar-se com a pilot, la seva gran passió.

1536387338972

Des de 1994, ha estat activa combinant campionats i carreres aèries, preparant expedicions i conferències. Va ser la primera persona espanyola a completar la Volta al Món en avioneta en 1994 i i primera dona a guanyar-la (33.500 Km. en 92:27h). Va ser bronze en els primers Jocs Mundials de l'Aire (1997) i va batre tres rècords del món de velocitat en rutes per Àsia i Amèrica del Nord. En el món de les quatre rodes també l'ha portat a participar en campionats de regularitat en circuit i carreres off road. En 1995 va ser finalista del Camel Tropy Món Maia i més recentment és la Pilot Oficial de Porsche en les Classic Sèries. Va obtenir la medalla d'Or de la Federació Aeronàutica Internacional. Té tres rècords mundials de velocitat i innombrables reconeixements.

Redacció / Fotos: Generalitat Catalunya-Marcè Martí

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix