Castelldefels corona els campions de la Copa del Món d’E-Bikes

Jérôme Gilloux i Mélanie Pugin van fer història i es van alçar amb el títol en la seva primera edició en una prova que va aplegar més de quaranta participants i prop de 1.000 aficionats

Castelldefels va acollir la gran final de la temporada de les World E-bike Sèries (WES), la Copa del Món de E-bikes de la Unió Ciclista Internacional (UCI). El passat cap de setmana es va celebrar la prova definitiva en un circuit exigent traçat en la zona muntanyenca de Castelldefels pròxima al barri de Vista Alegre. Per primera vegada en la temporada, després de les rondes celebrades a Mònaco, França, Itàlia i Girona, es va celebrar una ronda final a una sola carrera.

Captura de pantalla 2021 10 22 a las 15.55.40

El seguiment de la competició per part dels aficionats al ciclisme va ser notable, amb prop de 1.000 seguidors apostats al voltant d'un circuit atractiu, amb una gran dificultat tècnica que incloïa salts, descensos vertiginosos i ascensos realment durs.

castelldefels ebikes

Entre els més de quaranta inscrits es trobaven diversos corredors locals com Sandra Santanyes o el campió del món de Superbikes Carlos Checa. Van competir amb els màxims especialistes de la disciplina, com Jérôme Gilloux -actual campió del món d’E-bikes-, que es va alçar amb la Copa del Món, Joris Ryf o el popular Milton Ramos en categoria masculina. I amb les franceses Mélanie Pugin i Laura Charles, en categoria femenina.

Captura de pantalla 2021 10 22 a las 15.56.00

Mélanie Pugin, guanya el títol

A Castelldefels, Mélanie Pugin va fer tot el possible per guanyar. Va començar en primera posició, però va tenir problemes en el camí degut a les seves condicions físiques. El seu tercer lloc va ser suficient per a assegurar el títol de la Copa del Món, mentre que la victòria de la carrera va ser per a l'altra francesa Laura Charles (Orbea), medallista d’argent en els Campionats del Món, per davant de la suïssa Kathrin Stirnemann (Thömus).

Captura de pantalla 2021 10 22 a las 15.55.13

Jérôme Gilloux, campió indiscutible

Entre els homes, "L'especialista" de la disciplina, Jérôme Gilloux (Moustache) ara pot presumir de ser la ‘CABRA’ en E-MTB. L'actual campió del món de Niça va arribar a la graella de sortida de Castelldefels en primera posició després d'una excel·lent actuació en la ronda classificatòria; el circuit el va fer sentir a casa gràcies a les condicions del terreny i el disseny de la pista. Gilloux va aconseguir prendre un avantatge increïble sobre els altres competidors després d'una sola volta i ampliar la bretxa tornada a volta, sobre la distància total de la carrera.

Captura de pantalla 2021 10 22 a las 15.55.28

El seu compatriota Théo Charmes (Cube) va tenir un gran començament de carrera i va defensar la segona posició durant la major part de la carrera, per davant de Joris Ryf (Bergstrom), qui va veure com el seu somni de fer-se amb el títol com una missió impossible. El suís finalment va aconseguir avançar per a col·locar-se segon, de manera que el podi de la carrera va reflectir la classificació general.

Classificació General masculina UCI E-MTB XC World Cup (Top-5)

1 Jérôme Gilloux (FRA) 210 pts

2 Joris Ryf (SWI) 183 pts

3 Théo Charmes (FRA) 118 pts

4 Jeroen van Eck (NED) 75 pts

5 Francescu Maria Camoin (FRA) 68 ptes

Captura de pantalla 2021 10 22 a las 15.56.31

Classificació General Femenina de l'UCI E-MTB XC World Cup (Top-5)

1 Pugin (FRA) 133 pts

2 Schneitter (SWI) 86 pts

3 Wiedenroth (GER) 83 pts

4 Pepper (GBR) 77 pts

5 Stirnemann (SWI) 67 pts

Redacció / Fotos: WES

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
149

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix