Laia Sanz suma el seu sisè títol mundial d’enduro

La pilot de Corbera de Llobregat de l’equip KH-7 va tornar a exhibir-se a la segona jornada del Gran Premi de França

La pilot catalana de l'equip KH-7, Laia Sanz, ha sumat el seu sisè títol mundial d'enduro, amb una nova exhibició, en imposar-se en el Gran Premi de França, última prova de la temporada i que s'ha disputat en la localitat francesa de Langleac, al sud de Lió. La de Corbera de Llobregat, guanyadora del Mundial en 2012, 2013, 2014, 2015 i 2016, ha tornat aquest any a la competició després de quatre d'absència. Ha reconegut que, “després de sofrir tant i de tirar tant de menys l'enduro i el trial, ha estat molt bonic tornar a aquests campionats i poder guanyar. Ha estat brutal!”. “Estic molt contenta d'haver guanyat el Mundial d'enduro, i més després d'haver vençut al setembre en el de trial també, però sobretot després d'aquesta època que ha estat tan difícil per a mi”, ha afegit.

FB7ez2wXsAIcSbF

FB7e0JgWYAEVVB

Amb aquest sisè títol, al costat dels catorze del Mundial de trial, ja són vint ceptres mundials els que suma Sanz, que es converteix així en la primera pilot femenina sobre dues rodes de la història que aconsegueix aquest nombre.

Laia Sanz arribava, amb 75 punts, a la prova final com a líder del Mundial, amb una diferència de 8 punts sobre la també catalana de 20 anys Mireia Badia (Gas Gas) i 9 respecte a la britànica Jane Daniels, campiona del món en 2019 i 2020.

FB6J6OHXsAM UWK

En la jornada del dissabte, Sanz, als comandaments d'una GasGas EC 350, es va emportar la victòria en la primera sèrie guanyant totes les proves especials. Darrere d'ella, va estar la vigent campiona del món Jane Daniels (Fantic), que es va veure superada en 54 segons per l'espanyola i que avui partia ja amb 12 punts de desavantatge sobre la catalana, i Mireia Badía, que va acabar la primera jornada en tercera posició.

e5wa7fv

La jornada final d'aquest diumenge, igual que la d'ahir, ha constat de tres voltes a un recorregut de 80 Km dividit en un Cross Test, un Enduro Test i un Extreme Test. I Sanz s'ha exhibit de nou per vèncer en totes les proves del dia, amb 47 segons d'avantatge sobre Badía. Aquest segon lloc de la manresana li ha valgut per finalitzar subcampiona del món, superant per un sol punt a la britànica Daniels en la classificació general. “Diumenge he anat molt bé, igual que dissabte, i el bé és que sabia que tenia un bon marge en el Mundial i això m'ha permès gaudir més de la cursa. Va ser clau acabar primera dissabte”, ha asseverat. “Vaig tenir la sensació que no anava massa ràpida, però després vaig veure que els temps anaven sortint i vaig poder guanyar totes les especials. Va ser una victòria còmoda que no m'esperava, però va ser molt important per a aquest diumenge”, ha finalitzat la pilot de KH-7.

FB7e0ddXMA0ZuHp

Va fer valer més que mai el seu lema de “qui té la voluntat, té la força”. Així, la pilot de Corbera de Llobregat no es va rendir en cap de les competicions. En les sis carreres disputades del Mundial d'Enduro femení va sumar cinc triomfs i un tercer lloc.

Classificació Final Mundial Enduro Femení 2021

  1. Laia Sanz (ESP) KH-7/Gas Gas 115 punts
  2. Mireia Badia (ESP) Gas Gas 99
  3. Jane Daniels (GBR) ACU Fantic 98
  4. Rosia Rowet (GBR) ACU KTM 67
  5. Joana Gonçalves (PER) Husqvarna 58

Redacció / Fotos: Laia Sanz

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
150

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix