Elena Congost, medalla d’argent en els 1.500 metres

Jesús Collado, Ignacio Ávila, Pedro Cordero i Verònica Pàmies es queden sense pujar al podi.

La castelldefelenca Elena Congost -foto- va aconseguir la medalla d’argent en la distància dels 1.500 metres en els Jocs Paralímpics. Congost, que el proper 20 de setembre farà 25 anys, té deficiència visual i tenia el segon millor temps de totes les participants. “Tot el treballa realitzat i els mals moments s’obliden ràpidament amb la medalla. Quan el camí és dur, la victòria té un gust millor i per això estic molt contenta”, va dir l’atleta.

D’altra banda, els olesans Pedro Cordero i Verònica Pàmies no han tingut gaire sort. Cordero va perdre a la fase preliminar per equips de boccia davant Japó (3-8) i Hong Kong (4-6) a la categoria BC2. En la categoria individual no va poder superar la fase classificatòria en perdre per 1 a 9. Mentre, Pàmies en BC3 per parelles de boccia va caure davant Portugal (0-7) i Bèlgica (1-12), i en parelles mixtes també va perdre davant Tailàndia (0-9). I en la categoria individual es va acomiadar de la competició en perdre per 1 a 8 a la fase de classificació.

En natació, Jesús Collado va estar a punt de aconseguir medalla. L’espluguí, que participava en la categoria S9,  va ser cinquè a la final dels 400 metres lliures i cinquè en els 100 metres papallona. En els 100 metres esquena va acabar onzè en la fase classificatòria, i en la final dels 4x100 lliures va finalitzar en vuitè lloc. El proper 8 de setembre competirà en els 4x100 estils.

L’altre espluguí, Ignacio Ávila, va participar en la classe T12 en els 800 metres i va ser sisè en la fase classificatòria. Mentre, va participar a la final dels 1.500 metres en la classe T13 on va acabar en onzè lloc.