Laia Sanz busca el seu sisè títol mundial d'enduro a França

Imprimeix

La pilot corberenca de l’equip KH-7 li valen dos segons llocs per ser campiona del món

La pilot de l'equip KH-7, Laia Sanz, parteix com a favorita per sumar el seu sisè títol mundial d'enduro, aquest cap de setmana, en el Gran Premi de França, última prova de la temporada que es disputarà a la localitat francesa de Langleac. Si aconsegueix aquest títol, la pilot corberenaca l'afegiria als catorze que ja suma de trial i seria la primera pilot femenina sobre dues rodes de la història que assoleix aquest número.

“No em vaig imaginar que després de poder guanyar el Mundial de trial, arribaria tan ben posicionada a l'última prova el Mundial d'Enduro. Espero rematar la feina d'un any brutal amb un bon resultat aquí”, ha afirmat.

FAPOa5wVUAAZJy0

Laia Sanz arriba a la prova final com a líder del Mundial, amb 75 punts i una diferència de 8 i 9 punts, respectivament, sobre els seus principals rivals, l'espanyola Mireia Badia i la britànica Jane Daniels.

Sanz, amb tres victòries en les quatre proves disputades fins ara aquesta temporada, ha reconegut que arriba “amb moltíssimes ganes” a aquesta última cita. “A França les carreres solen ser molt boniques. Les especials són molt espectaculars, amb molta herba, que és alguna cosa típica allà, i amb molts revolts contraperaltats, la qual cosa afegirà un repte tècnic extra. Espero que no plogui, que si no es complicarà massa la cosa”, ha afegit.

FAPOa5tUcAwfSn2

Dos segons llocs

Per ser campiona del món li valen dos segons llocs. “Però no em puc despistar gaire. Si fes un tercer em complicaria la vida de més, per la qual cosa toca pressionar des del primer dia. No puc sortir pensant gaire en el campionat. Haig d'intentar guanyar ja dissabte per poder afrontar diumenge amb més tranquil·litat i no dependre de les altres”, ha reflexionat.

Encara que la catalana no vol pensar en el que pot aconseguir diumenge, sí que deixa clar que aquest 2021 ha estat especial, no en va ha tingut un any molt carregat, en el qual ha competit en una gran varietat d'especialitats.

FBIG25GXsAUN48B

“Estaria molt bé aconseguir els 20 títols. La veritat és que aquest any no m'imaginava poder guanyar en trial i arribar tan ben posicionada a l'última prova el Mundial d'enduro, especialment per tot el que he passat. Espero rematar la feina d'un any brutal i superintens amb un bon resultat aquí”, ha dit per acabar.

La competició començarà demà dissabte, 16 d'octubre, a les 8.30 hores, amb tres voltes a un recorregut de 80 km dividit en un Cross Test, un Enduro Test i un Extreme Test. El programa de diumenge, dia 17, serà exactament el mateix que el de dissabte.

Redacció / Fotos: Laia Sanz