Joan Laporta vol portar al Barça a l’Estadi Johan Cruyff

Imprimeix

El president del club vol ampliar la instal·lació, però les principals complicacions serien l'extensió insuficient de parcel·la necessària per escometre l'obra, la falta d'aparcament i de transport per arribar a l'estadi, l'aprovació del projecte per part de l'Ajuntament de Sant Joan Despí

El president de l’FC Barcelona, Joan Laporta, ha anunciat que la seva junta pretén “anar a jugar durant un màxim d'un any a l'Estadi Johan Cruyff”, a Sant Joan Despí, mentre durin les obres més compromeses de la remodelació del Camp Nou i que per a llavors la casa del primer equip femení s'ampliaria “fins als 40.000 o 50.000 espectadors”, una obra que els experts consultats veuen molt difícil.

Captura de pantalla 2021 10 08 a las 17.14.20

Complicacions

Les principals complicacions serien l'extensió insuficient de parcel·la necessària per escometre l'obra, la falta d'aparcament i de transport per arribar a l'estadi, l'aprovació del projecte per part de l'Ajuntament de Sant Joan Despí. Les graderies supletòries podrien tenir un cost de fins a 15 milions d'euros.

1633691459 128307 1633691564 noticia normal recorte1

Ara mateix l'Estadi Johan Cruyff, que es va inaugurar el 2019, ocupa una parcel·la de 26.811 m2 i té una capacitat de 6.000 espectadors, la majoria d'ells situats en la tribuna principal, amb una capacitat de 5.000 espectadors. La intenció del Barça és posar graderies supletòries per ampliar l'aforament fins a vuit vegades l'actual.

Descartat anar a Montjuïc

Així, pràcticament es descarta l'altra opció que va valorar la junta de Laporta, la d'anar a jugar a l'Estadi Olímpic Lluís Companys, situat a Montjuïc, una decisió que també hagués comportat importants remodelacions que podrien haver-li costat al club blaugrana fins a 20 milions d'euros.

johan laporta

“En el Johan no entren per espai més de 20.000 persones. A més, hi hauria importants problemes de trànsit i d'accessibilitat, i no crec que els permisos de l'Ajuntament de Sant Joan Despí permetin aquest caos”, explica un expert en la construcció de recintes esportius de primer ordre mundial.“Sant Mamés és súper compacte i caben 55.000 espectadors. Poses la petjada juntament amb l'espai que necessites al voltant perquè la gent circuli i pugui ser evacuada i l'ampliació de l'Estadi Johan Cruyff cau pel seu propi pes”, segueix relatant. D'altra banda, també adverteix que per posar les graderies supletòries “segurament s'haurien de canviar les torres d'il·luminació i altres peces que hi ha en la coberta baixa, com els vídeomarcadors.”

A continuació, s'enumeren les complicacions més importants que es trobaria la junta de Laporta per escometre el propòsit d'ampliar l'Estadi Johan Cruyff fins als 50.000 espectadors:

Els experts expliquen que per incrementar l'aforament en 44.000 espectadors es necessitarien uns 19.630 m2, una superfície equivalent a tres terrenys de joc. Amb graderies supletòries asseguren que és més complicat posar lavabos i serveis similars, i que com més espectadors major és l'espai necessari per a una evacuació urgent, per exemple a causa d'un incendi.

832 batlleiroig Antonio Navarro Wijkmark CRUYFF 108

Actualment, l'Estadi Johan Cruyff compta amb 700 places de pàrquing i 62 de mobilitat reduïda, però l'ampliació de les graderies podria reduir aquesta oferta. Les alternatives al cotxe i la moto que tindrien els 50.000 espectadors per arribar a l'estadi són l'estació de RENFE de Sant Joan Despí i el tramvia. No hi ha parades de metro properes.

Per fer aquesta obra serien necessaris els permisos de l'Ajuntament de Sant Joan Despí, que hauria de donar el vistiplau a la infraestructura i a l'increment substancial de trànsit que hi hauria a la ciutat durant els dies de partit.

Redacció / Fotos: Arxiu