Laia Sanz: “S’ha acabat la meva etapa de motos en el Dakar”

La pilot de Corbera de Llobregat de l'equip KH7 competirà en la categoria de cotxes

La corberenca Laia Sanz, que fa tres setmanes es va proclamar per catorzena vegada campiona del món de Trial, ha avançat que participarà en el Dakar 2022, “però no serà en motos, sinó en quatre rodes”.

FBGkAhQVkAomfav 1

“És clar que s'ha acabat la meva etapa de motos en el Dakar i amb això no vull dir que deixi totalment el món de les motos. Sobre el Dakar ja tinc pressa la decisió”, ha afegit la pilot de l'equip KH7, qui no ha volgut avançar res més, “perquè el tema encara no està tancat”. Sanz ha recordat que ja ha corregut onze vegades el ral·li conduint una motocicleta, “i la majoria de pilots de motos del Dakar fan sobre deu o onze participacions. És una cosa molt exigent i t'has de preparar molt bé. Els dos últims anys no em vaig preparar com m'hagués agradat i no vaig gaudir com ho havia fet en altres anys”. Un altre factor per a la pilot és que, “l'estil de carrera a Aràbia Saudita és més ràpid i amb la teva experiència ja veus que cada vegada et costa més assumir aquests riscos”. El que té assumit és que, l'objectiu del Dakar 2022 serà “aprendre” pilotant un vehicle de quatre rodes. “Si fins ara era lluitar per ser entre els quinze primers en la general, aquest any serà diferent”, ha precisat.

FBIHp0vXEAAYKhD

Als seus 35 anys, la pilot de Corbera de Llobregat, a més dels seus catorze títols mundials de trial, suma també cinc títols mundials d'enduro, i onze participacions (2011-2021) en el Dakar, on ha vençut en categoria femenina en totes elles. Però el que més li omple és seguir sent competitiva.

“Guanyar el títol mundial de trial a Portugal després de vuit anys sense competir no era fàcil, però si no m'hagués trobat en condicions no hi hauria anat. Era un repte difícil, però ho vaig saber portar tan bé com sigui possible. El que si puc assegurar és que hi ha Laia per a estona”, ha manifestat.

FAMQVCAUcAE4aux

La malaltia

Des que el desembre de 2020 es va veure afectada per la malaltia de Lyme a causa de la picada d'una paparra que li va produir greus problemes físics, competir ha estat dur per a ella. “Les seqüeles de la malaltia de Lyme són difícils de superar, encara que ja hagis deixat enrere la infecció. Estic molt millor i contenta perquè cada vegada faig més coses i, encara que tinc èpoques d'alts i baixos, cada vegada tinc menys i menys dies”, comenta sobre aquest tema.

Estrena al RallyCross RX2I

Aquest mes d'octubre Laia Sanz debutarà en el Mundial de RallyCross RX2I en el circuit de Spa-Francorchamps i aquest mateix dijous partirà cap a terres belgues. “Estic corrent en l'ExtremE i tot el que sigui córrer en cotxes i guanyar experiència em va perfecte. I en aquest cas el RallyCross és perfecte per lluitar 'cos a cos, que és una cosa que em fa falta”, ha apuntat, que s'ha fixat com un altre gran objectiu per a aquesta temporada aconseguir el seu sisè títol mundial d'enduro, on no competia des del 2017 i del qual n'és la líder actual.

FAn7TO5XEAEw1TN

Amb Carlos Sainz

El 23 i 24 d'octubre, debutarà en el circuit ExtremeE de Sardenya amb l'equip Acciona/Sainz, l'únic espanyol. Laia compartirà pilotatge amb Carlos Sainz, bicampió del món de ral·lis i tres vegades guanyador del Dakar, a bord de l'Odyssey 21 I-SUV elèctric amb una bateria i motor que produirà una potència de 400kw -equivalent a 550 CV- per impulsar un vehicle de 1650 kg. de 0 a 100 km/h en 4,5 segons.

Carlos Sainz Laia Sanz ExtrermeE 1 scaled

“És un cotxe que no és fàcil de portar i menys per començar. En el meu cas tinc més hàndicap que altres pilots, que porten més hores de carreres que jo, que vinc de les motos. Costa agafar experiència, però amb Carlos (Sainz) intentaré aprendre al màxim i accelerar aquest procés d'aprenentatge”, sentència.

Redacció / Fotos: L.S.

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
158

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix