L’Escola Joan Juncadella de Sant Vicenç rep el Premi d’Hàbits Saludable

El centre educatiu va ser guardonat pel projecte “Portes un estil de vida saludable?”

Salvador Valls, president del Consell Esportiu del Baix Llobregat (CEBLLOB) i Miguel Comino, alcalde de Sant Vicenç dels Horts, van lliurar el passat dijous el guardó de la segona edició dels Premis d’Hàbits Saludables a Carme Galobardes, directora de l’Escola Joan Juncadella de Sant Vicenç dels Horts, pel projecte  “Portes un estil de vida saludable?. En aquest acte, que es va dur a terme al vestíbul de l’escola, també hi van assistir Xavier Gómez, regidor d’Esports, Patricia Higueras, regidora d’Educació i Judit Perales, mestra d’educació física de l’escola.

Captura de pantalla 2021 09 28 a las 12.18.13

Salvador Valls va explicar els motius pels quals el Joan Juncadella ha estat guardonat amb aquest premi per valor de 3.000 euros; posant en valor en primera instància el seu compromís per la promoció de l’activitat física i els hàbits saludables entre el seu alumnat.
Així mateix Valls ha ressaltat el lideratge de la direcció i el caràcter proactiu de tot el seu equip per aconseguir l’èxit del projecte. Destaca que la implicació de tota la comunitat educativa és fonamental per aconseguir la consolidació d’aquests hàbits de manera que l’alumnat pugui portar-los a terme de forma autònoma en el seu temps de lleure i alhora traslladar-lo a tot el seu entorn familiar.

A més, Salvador Valls va remarcar la importància del teixit social i esportiu de la comarca. Amb accions com els Premis d’Hàbits Saludables, el CEBLLOB busca reconèixer les bones pràctiques i reforçar el vincle entre el món de la competició esportiva, l’educació i l’administració pública, sota el paraigua dels valors positius de l’esport i, en especial en aquest curs, la promoció de la salut.

projecte

Al mateix temps, Miguel Comino, alcalde de Sant Vicenç dels Horts, va felicitar l’escola pel premi i “pel treball realitzat i l’exemple que significa aquest projecte innovador per a Sant Vicenç dels Horts i la comarca”. Miguel Comino també es va referir a la convocatòria dels premis del Consell Esportiu del Baix Llobregat com “una molt bona iniciativa per potenciar els hàbits saludables i la promoció de l’activitat fisicoesportiva en el marc dels valors de l’esport en l’entorn educatiu.”

Per la seva banda, Carme Galobardes va compartir amb la mestra d’educació física del centre, Judit Perales, l’agraïment al CEBLLOB pel premi. Al mateix temps va destacar la necessitat de recuperar els hàbits saludables arrel de l’afectació de la pandèmia. Va afegir que el caràcter transversal de totes les accions del projecte, implicant tot l’equip docent i aprofitant totes les activitats educatives és clau per fomentar conductes en pro de la salut tant física com mental i així aconseguir alumnes feliços, crítics i competents.

Judit va remarcar també el treball en xarxa realitzat per tota la comunitat educativa com els tallers sobre alimentació i hàbits saludables promoguts des de les tutories, la promoció de l’activitat física dins i fora de l’escola mitjançant projectes innovadors de gamificació impulsats per les mestres especialistes d’educació física, el foment de l’alimentació saludable per part de l’empresa de menjador i la promoció de l’activitat física en horari no lectiu de l’empresa d’extraescolars. Per últim, Judit va voler agrair també la tasca duta a terme pel CEBLLOB i ha ressaltat que el programa Be active, be healthy del Consell ha estat una font d’inspiració per al projecte guardonat.

Redacció / Fotos: CEBLLOB

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix