Laia Sanz, campiona del món de trial per catorzena vegada

Imprimeix

La pilot de Corbera de Llobregat de KH-7 va vèncer amb autoritat el TrialGP de Portugal, última i decisiva prova del calendari

Laia Sanz va tornar a fer història aquest dissabte en la localitat portuguesa de Gouveia. La pilot de KH-7 va recuperar la corona del Mundial de Trial Femení i va sumar el seu títol número 14 en aquesta especialitat, en la qual no competia des de 2013. Vuit anys després, va demostrar un gran esperit de sacrifici, la qual cosa sumat a un nivell de pilotatge excepcional li va permetre tornar a proclamar-se campiona i confirmar-se com la millor pilot de tota la història.

laiasanz 2 campiona

“Avui ha estat molt dur psicològicament, una veritable tortura. Feia molts anys que no sofria tant, de nervis, pressió... ha estat un dia molt difícil, però estic molt contenta. Després de tot el que vinc sofrint en els últims anys, em mereixia aquest títol més que mai”, va explicar emocionada Laia Sanz.

E lik99XEAUdopr

La de GasGas arribava a l'última prova del Mundial com a segona classificada, encara que depenent de si mateixa per a fer-se amb el campionat. Només li distanciava un punt de la líder Emma Bristow, el seu gran rival al llarg de tota la temporada. Sanz tenia l'obligació d'acabar per davant de la britànica però, fidel al seu caràcter guanyador, no s'ha conformat amb això, ha preferit no especular i ha sortit llançada per la victòria en la cita lusitana.

laiasanz 4 campiona

“He sofert al principi perquè he arrencat una mica tibant i nerviosa. En la zona 2 he fet un 1 i en la tres un 3, que no tocava, i la veritat és que he començat alguna cosa costa amunt. Però a partir d'aquí he començat a afinar molt i avui diria que és el que he anat millor amb moto de tot l'any”, va dir la de Corbera de Llobregat gairebé sense veu després de celebrar la seva gesta.

En la classificació final del campionat, Laia Sanz ha acumulat 111 punts, pels 107 de Bristow i els 94 d'Abellán.

La conquesta del títol representa una autèntica heroïcitat, després que Laia decidís tornar al trial enguany, després d'abandonar a la fi de 2013, a causa de la impossibilitat de compaginar aquesta modalitat amb el Mundial d’Enduro i el Ral·li Dakar. A més, el seu retorn ha estat complicat, després de superar tres anys molt difícils en els quals s'ha vist minvada per una mononucleosis, la Febre Q i la malaltia del Lyme.

laiasanz 3 campiona

Però Laia Sanz mai es rendeix, sempre se supera i es creix davant qualsevol adversitat, per difícil que sembli. Només així s'entén que aquest dissabte a Portugal hagi sumat el seu títol Mundial número 14 de Trial i el 19 de la seva reeixida carrera esportiva, si sumem els 5 que ostenta en la modalitat d’Enduro, en la qual aquest mateix any aspira a aconseguir el sisè. A més, l'espanyola compta amb 6 trials de les Nacions en les seves vitrines i ha acabat el Ral·li Dakar en les seves 11 participacions.

Redacció / Fotos: L.S.