Laia Sanz, a un pas de proclamar-se campiona mundial de trial

La pilot corberenca depèn d’ella mateixa per sumar els punts necessaris a Portugal per obtenir el títol per catorzena vegada

Després de la celebració de la quarta i la cinquena carrera de la temporada aquest cap de setmana en el TrialGP d'Espanya, Laia Sanz va sortir reforçada en la seva lluita per aconseguir el catorzè títol de l'especialitat. La pilot de KH-7 ha estat segona ahir diumenge en la segona màniga disputada en la localitat lleonesa de Pobladura dels Reguerons, on dissabte es va alçar amb un triomf que, combinat amb el tercer lloc d'Emma Bristow, li va permetre recuperar momentàniament el lideratge del certamen.

laieta 2

Sanz no sols va eixugar els tres punts de diferència que la separaven abans de la prova de la vigent campiona del món, sinó que a més li va treure dos més d'avantatge. Ahir les tornes van canviar, una cosa amb la qual l'espanyola comptava com a possibilitat: “Sabia que el segon dia em costaria més físicament perquè no estic al cent per cent fins i tot, així que guanyar la primera carrera era obligat. Avui he pogut salvar el dia en el segon lloc, però volia més”. De fet, la de GasGas ha estat a punt de repetir triomf. “És una llàstima perquè s'ha escapat la victòria per poc i hauria deixat el mundial bastant encarrilat, però he comès un 5 en una zona bastant assequible i al final no ha estat possible”, va lamentar.

La jornada havia començat bastant bé, amb una primera volta en la qual tant Sanz com Bristow van lliurar una targeta amb 4 punts, mentre que Berta Abellan, segona dissabte, se situava tercera amb 9 punts. En el segon gir, les dues rivals de la pilot de KH-7 van rebre els 5 punts de penalització màxima en l'última de les 12 zones del recorregut, on Sanz va marcar un 0 que li va permetre finalitzar en el segon esglaó del podi amb 12 punts, pels 9 de Bristow, primera, i els 14 de Abellan, tercera.

laieta 3

No obstant això, Laia Sanz torna a casa amb una situació millor amb la qual va arribar a la penúltima cita de l'any, ja que ara es troba a només un punt de la britànica en la taula (92 vs 91). D'aquesta manera, dependrà de si mateixa dissabte que ve en el TrialGP de Portugal per a tornar a sentir-se campiona després de tornar a l'especialitat aquest 2021, vuit anys després del seu últim entorxat.

“Tocarà sofrir a Portugal, però espero que tot vagi bé perquè em faria molta il·lusió aconseguir el meu objectiu després del que he viscut els últims anys. Serà un final de temporada d'allò més emocionant”, va reconèixer.

Redacció / Fotos: L.S.

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix