Laia Sanz torna a liderar el Mundial de Trial

La pilot corberenca de KH-7 guanya el primer dels tres assalts pel títol després de guanyar la prova inaugural del TrialGP d’Espanya a Pobladura de las Regueras (Lleó)

Laia Sanz està més a prop de proclamar-se campiona del món de trial femení. La pilot de KH-7 es va imposar ahir dissabte en la primera carrera del TrialGP d'Espanya, que s'està celebrant en la localitat lleonesa de Pobladura dels Reguerons. L'espanyola recupera així el lideratge del Mundial de Trial Femení i renova les opcions de conquistar el seu catorzè títol mundialista de l'especialitat, mancant dues curses per a la conclusió del campionat -la primera d'elles es disputarà avui diumenge i la següent i definitiva, la setmana que ve a Portugal-.

sanz 2

Els dos mesos d'aturada que ha viscut el certamen femení, entre l'última cita i la que està en curs, semblen no haver-li afectat a la corberenca, que ha exercit un ferri domino en la primera de les dues voltes de què constava el recorregut. Sanz solament ha comès 5 punts de penalització en aquest gir, 12 menys que la segona, la fins avui líder del mundial i màxima rival de Sanz, Emma Bristow, i 15 menys que la tercera en lliça, Berta Abellan. “M'he sentit molt bé. Aquest terreny sempre m'ha agradat i m'ha anat bé aquí. No és que hi hagi grans graons, però és molt tècnic, de patinar i trobar la tracció, de tenir tacte amb el gas”, ha explicat.

La segona volta, en canvi, ha estat molt més oberta i ha ofert un desenllaç que ha beneficiat els interessos de Laia Sanz. Després de protagonitzar un brillant inici, la baixllobregatina ha acusat l'esforç físic i ha acabat la primera de les dues carreres del cap de setmana amb un total de 25 punts, un menys que Abellan. La també espanyola ha desplaçat a la britànica Bristow al tercer lloc després de cometre 30 punts de penalització. Un resultat que permet a la pilot de KH-7 retrobar-se amb la primera posició de la classificació general en solitari des de la prova inaugural de la temporada -el TrialGP d'Itàlia-, quan va certificar el seu retorn a l'esport que la va encimbellar vuit anys després de la seva retirada. Ara compta amb un avantatge de dos punts (74 vs els 72 de la britànica).

sanz 3

“Estic molt contenta d'haver aconseguit una victòria molt lluitada. He fet una gran primera volta i he agafat molt d'avantatge, però la segona m'ha costat molt físicament, com ha vingut passant tot l'any, i també he comès un parell d'errors molt ximples. Però el que compte és el resultat, que ha estat molt positiu. Berta ha fet una gran segona volta i de cara al campionat em va molt bé que s'hagi interposat entre Emma i jo. De totes maneres, queda molta feina per fer i dues carreres en les quals pot passar de tot. Les tres podem alternar-nos en qualsevol resultat, així que espero que demà el físic aguant i tenir un bon dia per a continuar comptant amb molt bones opcions de cara a Portugal”, preveu Laia Sanz.

sanz 4

Avui diumenge es disputarà la segona màniga del TrialGP d'Espanya en Pobladura dels Reguerons (Lleó). Igual que ahir, serà sobre un recorregut compost per 12 zones al qual caldrà donar dues voltes.

Redacció / Fotos: L.S.

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
113

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix