Marc Gasol deixa els Lakers i podria tornar a Espanya

Imprimeix

El jugador santboià va ser campió de l’NBA amb els Toronto Raptors l’any 2019 i actualment jugava a l’equip californià

El pivot santboià té molts números de tornar a Espanya i tancar així la seva etapa a l’NBA. Marc Gasol, de 36 anys, va ser traspassat ahir divendres per Los Angeles Lakers als Memphis Grizzlies, el seu exequip, amb l'expectativa que abandoni la lliga americana i torni a Espanya. "Els Lakers han intercanviat a Marc Gasol i una elecció de segona ronda pels drets de draft de Wang Zhelin", va informar la franquícia angelina en un missatge de Twitter. “Gràcies, Marc, per fer de Los Angeles part del teu viatge", va agregar l'equip que lideren LeBron James i Anthony Davis, campions de la NBA en 2020.

marc gasol 2

Gasol, tres vegades All-Star, i els Grizzlies, l'equip del qual va ser estrella durant onze temporades, treballaran ara en un acord per a la posada en llibertat de Gasol que li permeti "marxar a Espanya amb la seva família", d'acord amb el prestigiós periodista d’ESPN, Adrian Wojnarowski. Igual que el seu germà major Pau Gasol, Marc va jugar en l'FC Barcelona d'Espanya abans d'iniciar la seva aventura en l'NBA.

Memphis Grizzlies 1

La rescissió del contracte de Marc Gasol amb els Grizzlies obriria les possibilitats d'un eventual retrobament amb el seu germà, amb qui ha format una demolidora parella de pivots en la selecció espanyola. El seu destí podria ser Girona de la LEB Or, equip on és el president on podria jugar almenys una temporada. Altres rumors apuntes que podria deixar el bàsquet definitivament.

La sortida de Gasol dels Lakers es produeix després de només una temporada en la qual no van ser capaces de defensar l'anell de 2020 i van caure eliminats en primera ronda de playoffs davant els Phoenix Suns.

Trajectòria
En els seus 52 partits amb l'uniforme or i porpra, Gasol va fer una mitjana de 5,0 punts, 4,1 rebots i 1,1 taps en 19,1 minuts de mitjana. En les seves catorze temporades en l'NBA, el pivot de 2,11 metres d'altura fa una mitjana de 14,0 punts i 7,4 rebots per partit.

marc gasol 3

Gasol va aterrar a Los Angeles, la franquícia que ho va seleccionar en segona ronda del Draft de 2007 i ho va traspassar sense debutar a Memphis, provinent dels Toronto Raptors, on va conquistar l'anell de 2019. En 2013, quan era un puntal dels Grizzlies, Gasol va ser reconegut amb el premi al Millor Jugador Defensiu en 2013, i ha estat un dels pocs jugadors en la història a sumar 10.000 punts, 6.000 rebots i 2.900 assistències. Números que li han valgut ser tres vegades 'all star' i triat una vegada en el Millor Quintet de la lliga en 2013.

marc gasol allstar ed

La temporada passada va arribar als Lakers procedent de Toronto i ara torna a ser jugador dels Grizzlies de manera efímera.

El pivot té també una excepcional trajectòria amb la selecció espanyola, que va donar per acabada en els passats Jocs de Tòquio-2020 al costat del seu germà Pau. Entre altres títols, Marc Gasol ha conquistat dues medalles de plata olímpiques (Pequín-2008 i Londres-2012) i dos títols del Campionat Mundial en 2006 i 2019. 

Redacció / Fotos: Arxiu