Els olesans Pedro Cordero i Vero Pàmies estaran a Londres

Imprimeix
També participaran en els Jocs Paralímpics els espluguins Jesús Collado i Ignacio Àvila.

Pedro Cordero i Vero Pàmies participaran en els Jocs Paralímpics de Londres que comença aquesta propera setmana. Els dos olesans participaran en boccia –a la modalitat de BC2 i BC3 respectivament-. Tot i que la inauguració serà dimecres 29 d’agost, ells no entraran en competició fins el 2 de setembre.

Per a Pedro Cordero serà la seva quarta presència en una olimpíada. A Atenes 2004 i Pequín 2008 va guanyar la medalla de bronze per equips. Cordero participarà a la modalitat de BC2 que consta dels esportistes amb problemes de locomotricitat important. En aquesta categoria han de llençar la pilota amb la ma i sense comptar amb l'ajuda de cap auxiliar.

Mentre, Vero Pàmies s’estrenarà en uns Jocs Olímpics. El seu objectiu, tenint en compte la manca d’experiència serà assolir un diploma olímpic. Pàmies prendrà part en prova individual i dobles en la modalitat de BC3 (persones amb greu disfunció locomotriu i que necessiten l'ajuda d'un auxiliar que els ajudi a realitzar l'activitat i només guiada per l'esportista. A més la pilota no és llançada amb la ma sinó amb una mena de rampa que encamina la bola cap a la direcció desitjada).

Natació i atletisme

D'altra banda, Esplugues de Llobregat comptarà amb altres dos representants Paralímpics. El nedador Jesús Collado -foto- i l'atleta Ignacio Àvila. Collado lluitarà, el 4 de setembre, per revalidar la posició com a millor nedador en els 400 m lliures categoria S9 que li han atorgat els seus ors de Sidney, Atenes i Pequín. "Vull lluitar per la medalla d'or, encara que sé que és més difícil que mai, però, si més no, vull creure-m'ho i he entrenat al màxim", explica. El nedador també té previst competir en 100 m papallona, el 30 d'agost, i en 100 m esquena, el dia 31. Els seus últims èxits confirmen les seves possibilitats en les paraolimpíades: dos argents a l'Europeu de 2009, tres argents i 1 bronze al Mundial del mateix any i un argent al Mundial de 2010.

Ignacio Àvila, argent a Sydney 2000 i bronze a Pequín 2008, aspira a "colar-me a les finals" i competir per una medalla en els 1.500 metres T-13 i els 800 metres T-12, els dies 4 i 5 de setembre, respectivament. "Sé que serà dur, perquè hi ha esportistes molt forts, però fa 3 anys que em preparo a fons, dedicant-me només a l'esport". Els seus resultats fins al moment, argent i bronze al Mundial d'Atletisme Paralímpic 2011 i el recent bronze al Campionat de Catalunya absolut, prometen victòries a Londres.

Marçal Fontanals – AOM i AE / Foto: Arxiu