Núria Marquès suma un doblet a Tòquio

Imprimeix

La nedadora castellvinenca del CN Sant Feliu ha aconseguit la medalla de bronze als 200 metres estils, mentre que el palista esparreguerí Jordi Morales cau en semifinals però obté el bronze

Núria Marquès ha aconseguit la medalla de bronze en la prova de 200 metres estils individual, classe SM9 de discapacitat física, i ha sumat la seva segona medalla en els Jocs Paralímpics de Tòquio després de l’argent en els 100 metres esquena.

E LR6jjWYAI2Z K

Marquès, de 22 anys, va arribar a Tòquio amb la tercera millor marca de l'any en aquesta distància. A la piscina del Centre Aquàtic de la ciutat nipona va accedir també amb el tercer millor temps de les sèries (2’38’’79) i en la final va rebaixar aquesta marca fins a aturar el cronòmetre en 2’35’’66. L'or ha estat per a la neozelandesa Sophie Pascoe i l’argent per a l'hongaresa Zsofia Konkoly.

La medalla de Núria Marquès suposa la dotzena per a Espanya a la piscina (2 ors, 9 plates i 1 bronze) del Centre Aquàtic de Tòquio.

Tercer lloc per a Morales

Finalment el palista esparreguerí -afincat a Sant Andreu de la Barca-, Jordi Morales, ha aconseguit la medalla de bronze en la seva sisena participació en els Jocs Paralímpics després de perdre en semifinals contra Gran Bretanya (William Bayley i Paul Karabardak). L’equip format per Jordi Morales i Álvaro Varela ha perdut la semifinal de tenis taula per equips per 2 a 1 en un enfrontament molt igualat.

E M7YXoXEAA5xSD

Segons explica Morales Ràdio Sant Andreu “soc un privilegiat per haver viscut sis jocs paralímpics”. Morales assegura que l’objectiu és disputar els seus setens jocs d’aquí a tres anys:“ara mateix hem posar a contar els dies que queden pels propers Jocs Paralímpics”. L’esportista confessa a l’emissora municipal que “m’he emocionat amb els missatges de suport que he rebut aquests dies” i ha volgut agrair el suport dels seguidors pel seguiment dels seus sisens Jocs Paralímpics.

E M7YcpWEAk7nEu

Morales és medallista olímpic a Atenes (Plata) i Londres (bronze). Campió del Món de Tennis Taula i millor esportista paralímpic de l’any en tennis de taula (2018)¡

Redacció / Fotos: FCTT-NM