Sergi Garrote guanya la seva primera medalla paralímpica

L’handbiker viladecanenc va aconseguir la medalla d’or a la prova de contrarellotge, mentre que la castellvinenca Núria Marquès va ser argent en la prova dels 100 metres esquena i l’esparreguerí Jordi Morales va assegurar pujar al podi

La nedadora Núria Marquès va aconseguir la medalla d’argent en la prova dels 100 metres esquena, classe S9 de discapacitats físics, en la setena jornada de competició dels Jocs Paralímpics de Tòquio. La castellvinenca del CN Sant Feliu, de 22 anys, repeteix el mateix resultat que va aconseguir en els Jocs de Rio de Janeiro, en els quals també va conquistar la segona posició. En aquesta ocasió, la nedadora catalana ha aturat el cronòmetre en 1’10’’26, només superada per la nord-americana Hannah Aspden, que ha registrat 1’09’’22 per alçar-se amb l'or. El bronze ha estat per a la neozelandesa Sophie Pascoe, plusmarquista mundial de la classe i la distància.

E C3VzfWYAQWSnH

“Em sento bastant bé. Han estat anys molt durs, sobretot aquest temps de la pandèmia. Ha estat difícil mantenir-se físicament i psicològicament més perquè has hagut de sacrificar moltes coses, fins i tot aquests últims mesos que hem hagut d'estar lluny de la família”, va dir Marquès, al final de la prova.

E CJNfPX0AMC1r1

“Aquest resultat és molt reconfortant. Podia haver-ho fet una mica millor, però ho he donat tot a la piscina. Respecte a Rio canvia la perspectiva, fins i tot la pressió és més alta. Arribar a la paret i veure el segon lloc és un orgull i un honor”, va confessar.

Cal recordar que Marquès ha aconseguit també dos diplomes: va ser cinquena en els 100 metres braça SB8 i sisena en els 400 lliures S9.

El més ràpid al circuit de Fuji

Sergio Garrote va aconseguir guanyar la medalla d'or en la prova de ciclisme adaptat de contrarellotge H2. El viladecanenc va ser el més ràpid al circuit de Fuji amb un temps de 31’23’’53, només 26 centèsimes menys que l'italià Luca Mazzone, actual campió mundial.

E GaotmWUAMfKo3

Garrote va explicar que, a més de la seva dona i la seva filla, també dedica el seu gran èxit esportiu a la ciutat "pel seu suport constant". Encara ha de disputar dues proves més: la de ruta (demà, 1 de setembre) i per equips (2 de setembre).

D’altra banda, l’altre viladecanenc, Israel Rider, va finalitzar el catorzè lloc en la prova de contrarellotge a la categoria d'H3.

Assegura metal

Jordi Morales ja té medalla, però encara no sap de quin color serà. L’esparreguerí -afincat a Sant Andreu de la Barca- fa parella amb Álvaro Varela i ahir es van imposar a Egipte, en la categoria per equips, en els quarts de final per un contundent per 2 a 0 amb els resultats d’11-6, 11-5 i 11-7 en el primer partit i d’11-1, 11-1 i 11-3 en el segon partit.

239395257 10227485606226048 6526685323158812639 n

Aquest dimecres, el combinat espanyol  jugaran la semifinal i intentaran guanyar el partit davant Gran Bretanya per passar a la final i lluitar per l’or olímpic. En cas de derrota s’adjudicarien automàticament la medalla de bronze perquè enguany s’ha suprimit el partit pel tercer i quart lloc. Cal recordar que Morales va caure als quarts de final en la categoria individual davant el polonès Maksym Chudzicki per 3-0.

Redacció / Fotos: Arxiu